DESZ VR2 tevreden met 1 punt

Auteur: Annemieke Slurink.

Donderdag 19 november | ​Na de ongelukkige doordeweekse 4-2 nederlaag in en tegen Emmeloord was het tweede vrouwen elftal van DESZ afgelopen zaterdag tegen ST Old Forward BEW VR1 voor zichzelf uit op sportieve revanche. Tegen de nummer twee van de competitie speelden de dames een solide wedstrijd waarin maar weinig kansen werden weggegeven. Na 90 minuten stond er dan ook een verdiende 0-0 eindstand op het scorebord.

De eerste helft begonnen de dames meteen sterk. In tegenstelling tot afgelopen woensdag heerste er meer rust in het spel en werden er voorzichtig wat combinaties gezocht. Zowel Jenni als Willemijn verschenen daardoor allebei een keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Jenni werd op het laatste moment gestopt door de tegenstander, en door goed uitkomen van de keeper belandde het schot van Willemijn naast.

Ook ST Old Forward BEW zette daar een aantal gevaarlijke aanvallen tegenover. Het ontbrak de tegenstander alleen duidelijk aan scherpte. Veel afstandsschoten verdwenen links en rechts naast de palen en veel eindpasses waren een prooi voor sluitpost Bianca. Slechts één keer kwamen de gasten in een één op één situatie voor het doel. Maar ook hier bracht Bianca knap redding.

Vlak voor rust leken de dames zelfs nog te gaan stunten door op een 1-0 voorsprong te komen, ware het niet dat Jenni (zij het misschien wel onterecht) werd terug gefloten voor buitenspel. Zo werd er dus toch gerust bij 0-0.

De tweede helft bleef door het gelijke spel onverminderd spannend. ST Old Forward BEW ging steeds meer opzoek naar de voorsprong. Voor DESZ betekende dit dat er toch wat meer achteruit gevoetbald moest worden. Met name over rechts kwam de tegenstander nu geregeld tot de achterlijn, maar schoten en voorzetten werden er nog altijd knap uitgehaald door de verdediging.

Maar met het druk zetten van de tegenstander ontstond er ook veel ruimte voor de counter op het middenveld. Hierdoor waren ook de dames nog een keer heel erg dichtbij een doelpunt. Celine liep zichzelf uitstekend vrij maar wist helaas het net nét niet te vinden.

De laatste tien minuten was de tank leeg en werd alles op alles gezet om het gelijke spel over de streep te trekken. ST Old Forward BEW bleef tot op het laatste moment aandringen maar DESZ slaagde erin het welverdiende punt in de wacht te slepen.

Aankomende zaterdag mogen de dames weer proberen een plek hoger op de ranglijst te veroveren, uit tegen het iets hoger geklasseerde Espel.