DESZ VR1 komt tekort

Auteur: Iris Dijkslag.

Dinsdag 18 oktober | ​De dames van DESZ gaan op bezoek in Ermelo bij DVS'33. Na een motiverende toespraak van onze trainer beginnen de dames vol goede moed aan de wedstrijd.

DESZ heeft even wat tijd nodig om goed in de wedstrijd te komen. Na 8 minuten is er de 1e grote kans, helaas voor Ermelo, en de bal raakt de lat! Na een snelle counter probeert Sara van afstand te schieten, maar helaas mist de bal kracht en kan de keeper hem makkelijk pakken. Na goed 15 minuten krijgt Ermelo een corner. De bal wordt in de goal gekopt door de spits van Ermelo. Helaas voor hun werd onze keeper Lisanne gehinderd in het 5 meter gebied en werd het doelpunt vervolgens terecht afgekeurd.

Na goed 28 minuten spelen komt er een grote kans voor DESZ. Katsie neemt een sprint en laat de dames van Ermelo achter zich. Ze geeft de bal voor en bij kan net niet door Anne Mieke ingekopt worden. De dames van DESZ gaan opzoek naar een doelpunt. Helaas is het Ermelo die in de 30e minuut de 1-0 scoort. DESZ zet door en voor rust komt er na een goede actie van Anne Mieke een kans, maar deze belandt op de paal.

In de rust beseffen we met z'n allen dat we hier niet hoeven te verliezen. Na een peptalk en duidelijke instructies van onze trainer Richard gaan we beginnen aan de 2e helft. Kort na rust is het DESZ die gevaarlijk wordt. Een corner draait op de lat. Maar Ermelo maakt gebruik van een snelle counter. Helaas voor hun speelt onze keepster Lisanne een dijk van een wedstrijd en voorkomt in een 1-1 situatie de 2-@ voor Ermelo.

De volgende kans is voor DESZ. Anne Mieke slingert de bal voor en Julia komt 1 teenlengte te kort om de gelijkmaker erin te schieten!!. Ermelo gaat voor de snelle counter, maar ook dan komen ze van een koude kermis thuis. Onze keepster maakt 1-1 een super redding en maakt de spitsen van Ermelo moedeloos!. Uit eerstvolgende corner van Ermelo scoren zij de 2-0. DESZ geeft niet op en blijft kansen proberen. Jacqueline krijgt een kans maar raakt de bal niet goed!.

Maar dan worden de dames van DESZ toch beloond voor hun harde werken en mentaliteit. Jacqueline geeft een lange bal op Anne Mieke, die de bal overtuigend de lange hoek binnen schuift. 2-1. Dan gebeurd er 10 minuten voor tijd iets wat niemand wil. Ermelo krijgt een penalty na een overtreding van Sara. Of dit terecht was lopen de meningen nog over uiteen....... Ermelo denkt dat ze deze er wel even in zullen schieten. Ermelo schiet de bal...... MAAR onze keepster rekt zich uit en stompt de bal uit de Linker hoek!!! Een fantastische redding van Lisanne die ons behoed voor de 3-1. Daar had Ermelo niet op gerekend en ze baalden zichtbaar.

De laatste minuten zijn er voor beide ploegen nog wat kansen, maar beide zijn ze niet trefzeker. Volgende week zijn we vrij, die week daarop komt de koploper bij ons op bezoek.