​DESZ A1 te naïef tegen WZC Wapenveld

Auteur: Simon Van Den Berg.

Maandag 24 augustus | Woensdag 19 augustus speelde DESZ A1 een oefenduel tegen WZC Wapenveld A1 die komend seizoen uitkomt in de tweede klasse. DESZ speelt met twee spelers van de B1. Farbod Feizi en Matz Hekman. Het veld lag er goed bij en met een goede voorbereiding begon DESZ de wedstrijd.

DESZ begint sterk aan de wedstrijd. Er wordt goed samengespeeld maar tot een grote kans komt het niet. Lange tijd heeft DESZ de overhand. Maar na ongeveer 20 minuten spelen wordt, na balverlies van een DESZ verdediger snel omgeschakeld en binnen de kortste keren lag de bal achter de doelman in het net.

Een wissel vindt plaats. Matz en Farbod komen erin voor Wilco en Joey. Al gauw na de wissel komt DESZ weer in de problemen en zo staat het binnen 5 minuten tijd alweer 2-0 voor Wapenveld. Het vervolg van de wedstrijd was rommelig en gehaast. DESZ verloor de grip op de wedstrijd en maakte weinig indruk. Ondanks dat ze de wedstrijd sterk begonnen.

De tweede helft is begonnen en Wilco en Joey zijn weer in de ploeg gekomen voor Simon en Niels. al na 5 minuten in de tweede helft gooit Kevin de bal over de rechtsback die bij Yaniek aankomt. Wie op zijn beurt kalm blijft en hem over de wat sukkelig uitgekomen keeper gooit. Er is weer wat meer hoop voor DESZ.

Een kwartier lang gaat het spel op en neer totdat Wapenveld een diepe bal speelt die verkeerd wordt ingeschat door één van de verdedigers van DESZ, 3-1. 5 minuten na de 3-1 valt ook de 4-1. Weer door een individuele fout van één van de centrale verdedigers van DESZ.

Met die goal besloot Jan om in te grijpen. Simon en Niels komen in de ploeg voor Max F en Matz. Wapenveld dutte wat in en al gauw viel de 4-2, door een linksbenige aanval. Bjorn speelt de bal op Simon die hem direct diep meeneemt en voorschuift waar Yaniek hem in wist te tikken. DESZ kwam weer terug en nam duidelijk de overhand het laatste kwartier. Toch kwam het niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde in een 4-2 verlies voor DESZ.

De reden van het verlies waren de individuele fouten en het te naïef denken van DESZ over de tegenstander. Ondanks dat het tweede klasse speelt moet zo'n team niet onderschat worden. Een zuur verlies waar alleen maar van geleerd kan worden.