​DESZ sluit roerige week af met oefennederlaag

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 31 januari | SWIFTERBANT – Onder leiding van interim trainer Henk van der Haar heeft DESZ afgelopen zaterdag een oefenduel afgewerkt tegen vierdeklasser Swift'64. De thuisploeg genoot nagenoeg de gehele wedstrijd een veldoverwicht en kwam in de eerste helft dan ook verdiend op voorsprong. Na rust kwamen de rood-witten nog wel op gelijke hoogte, waarna de gastheren alsnog afstand namen: 4-1.

Voor rust werd al duidelijk dat de Sluzigers een moeilijke middag zouden beleven. De thuisploeg voetbalde namelijk verzorgd en zette vroeg druk op de verdediging van de bezoekers. Toch voetbalde DESZ zich meerdere malen knap onder de druk vandaan. Gevaarlijk werden zij echter geen moment. Aanvallen werden doorgaans vroegtijdig onschadelijk gemaakt.

Aan de andere zijde van het veld was Swift'64 wel een aantal keren dichtbij een treffer. Henrico Abma (archieffoto) bleek even zo vaak een sta-in-de-weg. Tot een kwartier voor rust. De gastheren verdienden een corner, welke tegen de touwen werd gekopt: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Onmiddellijk na de theepauze kwam DESZ op gelijke hoogte. Invaller Björn Vinke ontving de bal aan de linkerzijde van het veld en zag Ronny Bakker vertrekken richting de tweede paal. Vinke bediende de aanvaller op maat, waarna laatstgenoemde bekwaam afrondde: 1-1.

Deze opleving aan Sluziger' zijde bleek van korte duur. De ploeg slaagde er niet langer in om zichzelf onder de druk van de gastheren vandaan te voetballen en werd hierdoor teruggedrukt op eigen helft. De thuisploeg drukte door en dwong DESZ tot het maken van fouten. Driemaal vond Swift'64 het net. Eindstand: 4-1.

1-0 Speler Swift'64
1-1 Ronny Bakker
2-1 Speler Swift'64
3-1 Speler Swift'64
4-1 Speler Swift'64