Nieuws

DESZ opnieuw onderuit in oefencampagne

Bekijk alle foto's!
Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 7

Woensdag 19 augustus | ZWARTSLUIS – De hoofdmacht van DESZ wacht nog steeds op haar eerste overwinning van het nieuwe seizoen. Na het gelijkspel tegen Olympia’28 (2-2) en de nederlaag tegen Be Quick’28 (3-0) was dinsdagavond zondag tweedeklasser FC Wolvega te sterk voor de rood-witten. De bezoekers legden in de eerste helft de basis voor hun zege door tweemaal te scoren. Na de theepauze was het nog eenmaal raak: 0-3.

In het eerste kwartier hielden de ploegen elkaar nog in evenwicht. Mogelijkheden vielen aan beide zijden van het veld te noteren. Zo waren de bezoekers het eerst dichtbij een treffer. Van afstand werd de bal in het zijnet geknald. Voor DESZ was Stef Raben gevaarlijk. Hij kon zijn voet net niet tegen de bal zetten.

Na ruim twintig minuten kwamen de gasten op voorsprong. De rechtsbuiten werd diep gestuurd en bewoog ineens naar binnen. Eenmaal aanbeland op de rand van het zestienmetergebied, krulde hij het leer met veel gevoel in de linkerbovenhoek: 0-1. Nog geen tien minuten zette FC Wolvega de ruststand op het scorebord. De rechtsbuiten kon simpel binnenschuiven na een voorzet vanaf links: 0-2.

Binnen twee minuten na de theepauze incasseerde DESZ haar derde tegentreffer. Over de linkerzijde werd één van de aanvallers diep gestuurd, waarna deze zijn directe tegenstander het nakijken gaf. Oog in oog met doelman Louk Tijink faalde hij vervolgens niet: 0-3.

In het restant van de wedstrijd probeerden de Sluzigers zich te herpakken. Via Danny Moorman kregen zij nog een goede mogelijkheid. Hij schoof het speeltuig echter naast. FC Wolvega stelde hier geen kansen meer tegenover. Na zo'n negentig minuten klonk het laatste fluitsignaal. Eindstand: 0-3.

Scoreverloop:
0-1 Speler FC Wolvega
0-2 Speler FC Wolvega
0-3 Speler FC Wolvega

Selectie:
Louk Tijink, Thijs Pereboom, Martijn van der Heide, Erwin Geertman, Demian Slurink, Gerjan Konterman, Ajay de Gier, Dimitri Kamerling, Joël Danhof, Danny Moorman, Stef Raben, Henrico Abma, Robin Rook, Ronny Bakker, Robbert Elken.

Foto's: Henk Kuik

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams