DESZ onderuit tegen The Knickerbockers

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 29 november | ​GRONINGEN – Het vlaggenschip van DESZ heeft wederom een nederlaag te verwerken gekregen. In de uitwedstrijd tegen The Knickerbockers waren de rood-witten zeker niet de mindere, maar toch was het de thuisploeg die voor rust tweemaal het net liet bollen. Na de theepauze streden de Sluzigers met man en macht maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen zij niet: 2-1.

In de beginfase van de wedstrijd hielden de teams elkaar in evenwicht. DESZ voetbalde aardig en probeerde zich met combinatievoetbal een weg te banen door de defensie van de thuisploeg. Via Remco Lachenal werden de rood-witten gevaarlijk. Hij had de bal voor het intikken maar zijn inzet werd ternauwernood geblokkeerd door een verdediger.

Aan de andere zijde van het veld lieten de gastheren zich eveneens gelden. De ploeg schakelde meerdere malen razendsnel om en stichtte zo gevaar. Na twintig minuten was het één van deze counters die leidde tot de openingstreffer. Balverlies in de Sluziger' frontlinie ging hieraan vooraf. Spits Tonnis de Vries werd diep gestuurd en legde af op Jacob van Wieren: 1-0.

In de fase hierna behoedde Henrico Abma zijn team voor een vlotte uitbreiding van de score. Driemaal trad hij handelend op. Ook hij kon echter niet voorkomen dat de thuisploeg enkele minuten voor rust opnieuw trefzeker was. De bal werd vanaf de linkerzijde teruggelegd op Bram Bemboom, die doeltreffend uithaalde: 2-0. Vlak voor het rustsignaal was Ajay de Gier (archieffoto) nog dichtbij een treffer voor DESZ. Hij stuitte op de sluitpost van de gastheren. Ruststand: 2-0.

Na de theepauze gingen de rood-witten op zoek naar de aansluitingstreffer. De ploeg zette de gastheren vol onder druk en slaagde erin hen terug te drukken op eigen helft. DESZ had in deze fase het meeste balbezit maar echt gevaarlijk werden zij niet. De thuisploeg, daarentegen, bleef gevaar stichten via snelle uitvallen.

Na een kwartier spelen in de tweede helft slaagden de Sluzigers er voorzichtig in om daadwerkelijk kansen te creëren. Meerdere malen werd de doelman getest, terwijl ook het zijnet nog werd geraakt. Krap tien minuten voor tijd was het eindelijk raak. Na een scrimmage voor het doel van The Knickerbockers kwam de bal voor de voeten van Lachenal: 2-1.

In de resterende minuten speelde DESZ alles of niets. De ploeg kreeg hierdoor nog kansen op de gelijkmaker. Zo werd een kopbal van Lachenal door de keeper tot corner verwerkt, terwijl kort daarna Emiel Klomp eveneens moest toezien hoe de doelman redding bracht. Gescoord werd er niet meer. Eindstand: 2-1.

Volgende week speelt DESZ thuis tegen Noordscheschut. Aanvang 14.30 uur, sportpark Cingellanden.

1-0 Jacob van Wieren
2-0 Bram Bemboom
2-1 Remco Lachenal