DESZ niet opgewassen tegen Be Quick’28

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 16 augustus | ZWOLLE – Het eerste elftal van DESZ is er in haar tweede oefenwedstrijd niet in geslaagd om het eersteklasser Be Quick’28 lastig te maken. Voor rust drukte de thuisploeg het klasseverschil al uit door driemaal te scoren. In het tweede bedrijf bleef de rood-witten een grotere nederlaag bespaard, ondanks het feit dat de gastheren hiertoe voldoende kansen kregen: 3-0.

Na nog geen twee minuten was het al raak voor de thuisploeg. De rechtsbuiten ontving de bal en sneed naar binnen toe, waarna hij de spits het penaltygebied in stuurde. Oog in oog met Henrico Abma faalde deze niet: 1-0. Binnen dezelfde minuut kreeg Stef Raben (archieffoto) een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Hij stuitte echter op de doelman.

In de 22e minuut waren de gastheren wederom trefzeker. Een foute terugspeelbal aan de linkerzijde werd opgepikt door de spits, die het overzicht behield en een collega aanvaller in stelling bracht: 2-0. Nog geen kwartier later gingen de Sluzigers wederom in de fout. Be Quick'28 maakte hier andermaal dankbaar gebruik van: 3-0. Dit was tevens de ruststand.

Al gauw na de theepauze was de thuisploeg dichtbij een uitbreiding van de score. Een schot belandde op de lat, waarna Abma ook nog handelend moest optreden. Aan de andere zijde van het veld liet DESZ zich eenmaal gelden. Danny Moorman zag dat de doelman iets voor zijn goal stond en trachtte deze te verschalken met een stift. De keeper doorzag het gevaar echter tijdig.

In het restant van de wedstrijd wisten de rood-witten het gevaar van de gastheren te beperken. De ploeg kreeg weliswaar een aantal kansen, maar scoorde niet. DESZ stelde hier geen mogelijkheden tegenover. Eindstand: 3-0.

1-0 Speler Be Quick'28
2-0 Speler Be Quick'28
3-0 Speler Be Quick'28