Nieuws

DESZ JO9-5 | De doop van het voetbal…

Auteur: Rene Bakker.

Dinsdag 27 september | Als er al een doop van het voetbal is, dan kan je dat de 1e competitiewedstrijd noemen. Zaterdag 17 september 2015 om 10.00 uur leende dit voor de kabouters van JO9 – 5.

Erg wennen is het aan de nieuwe, te lange en moeilijke namen van de KNVB, maar wat te denken aan de vlotte namen en gebekte jongens van JO9-5. Want het is al een hele belevenis om 7 van de 9 jongens in toom te houden in de kleedkamer. Ga d'r maar aan staan om vervolgens met ze het veld op te gaan. Maar plezier is er al weken tijdens de trainingen en nu mochten de toppers het echte werk verrichten tegen de mannen van Ruinerwold. Mannen waren het, want de leeftijdsverschillen waren maar liefst 2 hele levensjaren. Ook qua hoogte, dikte, grootte en schotvaardigheid was het goed te zien dat de indelingen die DESZ verricht niet bijster verstandig genoemd kan worden… Op de indelingskaarten staat 6e klasse en als je dan in de 3e klasse wordt ingedeeld, dan geeft dat een vreemd en vertekend beeld. Jammer…

De jongens keken even raar op toen ze de reuzen van Ruinerwold zagen, maar alleskunner David Ruben Postma had daar vandaag echt lak aan. Het fluitsignaal had nog niet geklonken of meneer liep al lekker drijvend door de rood-witte linie van Ruinerwold heen en scoorde de verrassende 1-0… Lang bleef deze tussenstand niet overeind en keken we door de krachtsverhouding van de reuzen snel aan tegen een 1-2 achterstand. DESZ gaf niet op en beet vreselijk goed van zich af gepaard met met veel toejuichingen van de actieve kant… Fijn, zo'n schare moeders en vaders die enthousiast hun toppers komen aanmoedigen! Blijft komen en blijft het doen met z'n allen. Fijn!

Met de rust stonden de nomaden achter met 1-4, maar het geloof in een goede afloop was er wel degelijk. Pepijn had met handen en voeten de vele kansen van de reuzen ongedaan gemaakt waardoor de tussenstand dragelijk was. Vele kabouters gaven het nog een kans met een lach en een grap… De gezamenlijke jel gaf hen moed tot een krachtsinspanning die de ploeg vleugels gaf.

In de 2e helft kwamen de Lilli putters vaak nog gevaarlijk voor de goal van de reuzen. Maar van scoren kwam het helaas niet meer… Ruinerwold scoorde nog 1 keer en de einduitslag werd derhalve 1-5. De leiders konden na de afloop met trots hun leerlingen de high 5 geven, want wat hadden deze kanjers hun huid duur verkocht. Ga zo door jongens. Met de week zien wij progressie en we leiden jullie naar de weg uit het bos waar we nu nog in verdwaalt zijn, maar binnenkort zijn we allemaal niet meer vreemd van de weg die voetbal heet.

Op naar de volgende wedstrijd, MSC kom maar op as zaterdag om 12.00 uur! Komt het zien, het mooiste, grappigste en meest onberekenbare voetbal wat er bestaat!!!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams