Nieuws

​DESZ JO9-1 morele winnaar in het uitduel tegen FC Meppel JO9-1

Auteur: Pieter Volken.

Dinsdag 18 oktober | Zaterdag 15 oktober, DESZ moest uit naar FC Meppel. Beide ploegen moesten winnen om nog kans te maken op het kampioenschap.

De trainers Elco en Pieter hadden er in ieder geval vertrouwen in, omdat er deze week lekker scherp getraind was. De spelers daarin tegen hadden er iets minder vertrouwen in leek het wel!! Waarschijnlijk waren ze onder de indruk van de toch wel grote stevige spelers van FC Meppel. Het duurde dan ook niet lang of we keken al tegen een 3-0 achterstand aan.

Maar gelukkig waren er bij ons een aantal die wakker werden, door een paar keer stevig het duel aan te gaan. Deze werklust leverde al snel een kans op voor Cas, die goed door kwam op de linkerkant en de bal goed op doel schoot….Yesss 1-3, dit gaf ons het nodige vertrouwen.

Achterin hadden Jack, Jay en Bas de zaken nu goed onder controle en met wederom een geweldig keepende Sylvan gingen we op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er ook, Coen ging goed door en schoot de bal onhoudbaar achter de keeper, hoppa…..2-3. Ondertussen hadden we alle schroom van ons afgegooid en wilden voor rust de gelijkmaker nog forceren. Maar het bleef oppassen voor FC meppel die het Desiree en Joey behoorlijk moeilijk maakte om weer een goede aanval op te zetten. Toch lukte het ons om voor rust de stand weer helemaal gelijk te trekken. Coen kwam alleen voor de keeper en raakte de bal precies genoeg voor de 3-3.

De 2e helft zou bol staan van de spanning. Dit was aan de spelers te zien, maar ook bij de ouders en de trainers langs de kant. Je zag dat ze nu allemaal voor de laatste meter aan het knokken waren, met af en toe een stevige overtreding. Diaz ontsnapte aan een rode kaart door een harde overtreding van achter. Maar gelukkig werd dit vriendschappelijk opgepakt door elkaar de hand te schudden.

Halverwege de 2e helft leek het erop dat we hier misschien wel als winnaar uit de strijd konden komen. Want eindelijk kwam Joey los van zijn grote sterke bewakers en schoot prachtig de 3-4 tegen de touwen. Het gejuich langs de kant, waar de ouders van de Desz kanjers stonden werd nu ook wat luider. Maar FC Meppel gaf zich niet gewonnen en zette Desz weer flink onder druk, dit resulteerde weer in de gelijkmaker 4-4.

Wie had de langste adem, het kon nu alle kanten op brrrrr...wat spannend! Elco voelde hartkloppingen...Pieter durfde bijna niet meer te kijken. Beide ploegen gingen vol voor de winst. FC Meppel verdiende een hoekschop maar gelukkig voor DESZ leverde dit niks op. Dus bracht Sylvan de bal met een lange trap weer in het spel die opgevangen werd door Joey die vervolgens Diaz in één keer de diepte instuurde, die knalde de bal langs de keeper hoera hoeraaa.... Iedereen juichte, 4-5 we stonden weer voor! Iedereen begon gespannen op de tijd te letten, hoelang is het nog? Met nog 5 minuten op de klok gingen nu alle remmen los bij FC Meppel. DESZ probeerde uit allemacht de voorsprong vast te houden. Maar helaas, daar viel toch weer de eigenlijk wel verdiende gelijkmaker. Top gespeeld J09-1.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams