DESZ JO19-1 pakt de 1ste overwinning

Auteur: Gerjan van de Belt. Foto's: 49

Dinsdag 18 oktober | ​Afgelopen zaterdag was de combinatie van sv Ens en Kraggenburg onze tegenstander. We waren wel toe aan een overwinning na 2 gelijke spelen uit en 3 nederlagen waarvan 2 er thuis onnodig en nipt verloren werden. Vanaf de aftrap liet DESZ haar bedoelingen zien. Tegenstander werd snel aangepakt en kon zodoende geen spel aandeel creëren.

Zelf waren we dwingend zonder al te grote kansen bij elkaar te spelen. De eindpas was te onnauwkeurig, en was de rust niet in het koppie aanwezig. Het duurde dan ook tot de 25 ste minuut dat we scoorden via een goede aanval vanachter uit via Kevin die Leon bediende op de middenlijn die vervolgens Arjan goed weg stak die niet faalde en de 1-0 liet aantekenen. Na de voorsprong werd het spel van DESZ erg slordig en gemakzuchtig. Tegenstander kon de net voor rust de 1-1 aantekenen maar door goed keepers werk van Mark werd dat verijdelt.

Na de thee pakte DESZ het weer goed op. Men dicteerde het spel en het was wachten op de 2de goal, maar helaas werd de gelijkmaker gescoord. Dom balverlies rond de middenlijn werd fataal omdat de rest verdediging even niet goed stond. Gelukkig herpakten de mannen zich al snel en werd de tegenstander weer terug gedwongen. Halverwege de 2de helft nam Bjorn snel een vrije bal rond de middenlijn, die hij cros gooide op Jochem die zich bekwaam vrij speelde en de bal geplaatst in de lange hoek deponeerde. We stonden weer voor met 2-1.

Sv Ens Kraggenburg probeerde wat meer aan te dringen maar DESZ was gevaarlijk in de omschakeling. Met nog een minuut of 10 te spelen kregen we Leon, na een vlotte aanval op links, aan de bal op de rand van de 16 waar hij zich mooi vrij speelde en bekwaam afronde en de 3-1 op het bord zette. Sv Ens Kraggenburg nam nog meer risico's , waar wij weigerden van te profiteren. Met name Robin en Arjan verzuimden om de score verder uit te breiden.

Op het laatst werd het nog onnodig spannend omdat er erg matig verdedigd werd aan onze rechterkant. Jesper en Kevin deden veel te weinig om tegenstander het te beletten om tot onze 5 m te komen, die dan vervolgens Mark kansloos liet met een hard laag schot. Maar verder dan 3-2 lieten we het niet komen, en zo was de 1ste overwinning een feit. Wat wel te zien is dat we nu beginnen te wennen aan het voetbal wat in oost wordt gespeeld. Grote gedeeltes de bovenliggende partij en we weten nu eindelijk het net te vinden. En hebben we de aansluiting met de hele grote middenmoot gerealiseerd.

Foto's: Henk Kuik