DESZ JO13-2 strijdend ten onder tegen Olde Veste'54

Auteur: Pascal van Dijk.

Donderdag 20 oktober | Zaterdag 15 oktober stond de wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de 2e klasse 05 op het programma. Zowel Olde Veste'54 JO13-3 als DESZ JO13-2 hadden nog alles gewonnen. Alleen Olde Veste had een beter doelsaldo. Op het kunstgras van DESZ begon de wedstrijd om 09:00 uur.

Vooraf was afgesproken om vol druk te zetten op de verdediging van Olde Veste. Dit pakte al snel goed uit. Na een dikke 10 minuten had Tiemen aan de rechterkant van het veld de bal veroverd door goed druk te zetten. Hij liep door tot de achterlijn en legde terug op de inkomende Victor die met buitenkant links de verre hoek zocht. De goede keeper van Olde Veste was dit keer kansloos en zo kwam DESZ met 1-0 op voorsprong.

Dit spel ging nog even zo door. DESZ bleef lekker voetballen en goed drukzetten. Tot aan de 25e minuut. Olde Veste had een blonde Usain Bolt als één van hun wapens. In die 20e minuut kwam hij op de linkerkant door en gaf voor op de spits die knap binnen tikte. Een paar minuten voor rust was het Olde Veste dat zelfs op voorsprong kwam. De midmid van Olde Veste schoot van 25 meter met een boogbal over keeper Lukas heen. Zo lang als hij is, deze bal was zelfs voor hem onhoudbaar.

Zo ging DESZ met een achterstand de kleedkamer in. De spelers werden door de trainers weer opgepept en klaargestoomd voor de 2e helft. DESZ begon net als in de 1e helft vol druk te zetten op de tegenstander. Dit keer lukt het niet om vroeg te scoren. Na 45 minuten werd alles op alles gegooid en kwam er bij DESZ een extra aanvaller bij. Dit pakte echter verkeerd uit, want Olde Veste kon uit een corner de 1-3 maken. Daarna bleven de jongens en meiden er voor gaan. Alle kracht die ze in zich hadden werd gebruikt om nog te kunnen scoren. 5 minuten voor tijd was het Tiemen die a la Oscar van Dijk scoorde met een geweldige snoekduik, 2-3. Meer zat er helaas niet in voor DESZ. De eindstand was 2-3 en Olde Veste nam de punten mee naar Steenwijk. DESZ JO13-2 haakt voorlopig af in de strijd om het kampioenschap.

Maar niet getreurd, in de beker doet DESZ ook nog mee. Aanstaande zaterdag speelt JO13-2 een thuiswedstrijd tegen Ens JO13-1 voor een plaats in de 2e ronde van de beker.