Nieuws

DESZ JO11-3G te sterk voor FC Meppel JO11-4

Bekijk alle foto's!
Auteur: Ronald Marsman. Foto's: 46

Maandag 26 september | Tsja… wat moet je opschrijven na een wedstrijd waarbij de jongens van DESZ “E3” veel sterker zijn dan FC Meppel “E4”. Zoals de trainer/leider het van FC Meppel al zei: “Is DESZ nu veel te licht ingedeeld of FC Meppel veel te zwaar”? “Hier wordt niemand beter van”. En hij heeft gelijk.

Maar DESZ speelt goed, erg goed zelfs. Spelen heel mooi over, creëren heel veel kansen, wel 51 zegt leider Marcel Vos, alsof hij ze geteld heeft. De uitslag had nog veel hoger uit kunnen vallen als de jongens voorin nog iets scherper waren geweest. Ook pakte de keeper van Meppel veel, die was niet bang en bleef er plezier in houden, ze lieten de hoofden niet hangen ondanks dat ze met een grote nederlaag naar Meppel terug moesten rijden. Gelukkig was de weg Beukers – Meppel weer vrijgegeven anders was de terugreis nog iets langer geweest.

Overigens maak ik dit verslag niet alleen. De anekdotes en quotes vlogen me om de oren. Dit moet je opschrijven en heb je dat gehoord en die heeft er gescoord en heb je dat wel gezien en genoteerd? Ik had het bijltje er bijna bij neergegooid maar wacht maar… hun tijd komt nog wel.

Dan de wedstrijd:

Het is al vrij snel 1-0 door Huub van Dijk en 2-0 door Sem Visscher. Milan Vos schiet hard op de paal en vervolgens raakt hij in de rebound de lat. FC Meppel speelt niet goed, ze komen er niet uit, komen niet van de eigen helft af. Er zitten ook 3 jongens in het team die net op voetbal zitten. Maar DESZ speelt goed, snijdt er doorheen met goed overspel en mooie passes.

Hugo Tuin heeft veelal de bal in de aanval maar de keeper pakt, Imre van Olst is gevaarlijk op links met die goede linker van hem, Lisa vd Linde schiet mooi hoog op doel maar de keeper tikt hem nog net over. Hugo scoort de 3-0 door de benen van de keeper. Die keeper doet het goed, hij lost veel voetballend op, hoor ik naast me. "Aannemen, spelen" schreeuwt Marcel Vos. Meppel komt zowaar bijna de middellijn over maar Lisa zet een goed en stevig blok en geeft de bal aan Bart Marsman die schiet met een mooie volley op het doel maar net over.

Af en toe krijgt onze keeper Thijs Krol de bal. Hij wordt in het spel meegenomen door de verdedigers en spelen hem de bal toe. Thijs speelt het spelletje goed mee en past de bal naar voren waar prompt een hele mooie aanval via Bart en Huub afgerond wordt in de 4-0 door Huub. Vervolgens gelijk de 5-0 er achteraan door Milan. En de 6-0 ook door Milan, een mooie aanval via Huub die niet zelfzuchtig is en de bal keurig afspeelt. Je hoeft niet altijd zelf te scoren, zegt Marcel. De andere beide trainers/leiders: Jarno van Eijken en Tom Kisjes kijken en zien dat het goed is.

Quinten Dijkstra doet het goed achterin, laat geen gaten vallen, is rustig aan de bal, kijkt goed en speelt de bal in de voet van een medespeler. Ruststand: 6-0. Na de rust scoort Imre gelijk de 7-0! Een bal uit de lucht op de scheenbeschermer zo het doel in. Ook de 8-0 komt op naam van Imre. Dit keer een terugkomende bal van de keeper die hij in mag tikken omdat hij op de juiste plek staat.

DESZ gaat door! Een harde knal van Sem, net over. Een mooie voorzet van Bart op de vrijstaande Hugo, net mis. Milan is er klaar mee en schiet de bal hard en droog links onder in de hoek: 9-0. Hugo dribbelt en dribbelt en komt er doorheen en scoort de 10-0. Daarna een hard schot op doel = de 11-0. Het is me even ontgaan wie de schutter was. Vervolgens schiet Hugo de 12-0 binnen.

Thijs loopt richting de middellijn, Quinten doet mee in de aanval, Milan zakt een linie terug. Maar pas op! Een aanval van Meppel die eindigt op de paal! Altijd uit blijven kijken voor een tegendoelpunt.

Sem en Huub schieten op doel maar de keeper pakt. Een volgende aanval leidt via Thijs en Lisa naar Sem die met een hard, droog schot de 13-0 op het scorebord zet. FC Meppel maakt zelf de 14-0 alsof het nog niet genoeg is. Hugo maakt er uit de draai nog fraai 15-0 van. Meppel geeft het op, zijn er nu wel klaar mee maar voordat het laatste fluitsignaal klinkt maakt Huub en via de binnenkant van de paal 16-0 van en Imre op de valreep 17-0, de eindstand.

Hopen dat er nog een aantal wedstrijden volgen met wat gelijkwaardige tegenstanders zodat het voor het publiek maar ook voor de spelers zelf wat spannender wordt.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams