DESZ JO11-2G trots op drie punten!

Auteur: José Kuiken.

Maandag 17 oktober | ​De dag begint wat grijs, maar alle spelers hebben er zin in. Vandaag moeten we het zonder Rick doen, maar Alrick is een goede vervanger. DESZ begint goed, er wordt een aanval opgezet en Janiek speelt op Damian, die schiet op doel, de keeper red de inzet.

Direct daarna volgt nog een goede aanval, maar ook die strand bij de keeper. DESZ houdt de druk aan de kant van Oldemarkt, dan mag Jorrik schieten en die kans laat hij niet lopen. 1-0 al vrij snel in de wedstrijd. Nu komt de tegenstander opzetten en de eerste corner is een feit. Deze wordt gelukkig niet benut en Martijn kan uitnemen. Niet lang daarna volgt nog een corner die voor het doel langs gaat. Hier komt DESZ goed weg.

Er volgt vlak daarna nog een schot op het doel, met een mooie redding van Martijn. De aanval wordt weer geopend. Martijn geeft de bal mee aan Roselieke, die de bal doorspeelt aan Noah. De bal wordt echter onderschept en Oldemarkt komt opzetten. Evan wint de bal weer terug en zo gaat het spel mooi over en weer. DESZ kijkt iedere week beter naar wie er vrij staat en er wordt goed over gespeeld. De scheidsrechter fluit voor rust.

Na overleg met Kevin, Erik en nu ook Mats gaan we er tegen aan in de tweede helft. De tegenstander begint sterk, maar de eerste kans is voor DESZ. Uit een corner krijgt Jorrik de mogelijkheid voor een schot, dat net naast gaat.

DESZ laat ook nu mooi spel zien met de wil om over te spelen. De verdediging werkt goed vandaag en om beurten pakken Elion, Evan, Roselieke en Jorrik de bal af van de tegenstander. Tijd voor een nieuwe aanval, die ook nu start met goed overspel tussen de verschillende spelers. Janiek krijgt de kans en schiet de 2-0 in het doel.

Super gedaan, nu volhouden en zorgen dat de 3 punten bij DESZ blijven. Dit lijken de spelers ook door te hebben want ze lopen nu allemaal een tandje harder. Als het fluitsignaal klinkt voor het einde van de wedstrijd is DESZ trots op de 3 punten.