DESZ JO11-1 samen sterk?

Auteur: Esther Horst. Foto's: 4

Maandag 26 september | Zaterdag 24 september om 7:30 is het verzamelen bij DESZ voor JO11-1. Helaas blijkt Kyan nog ziek te zijn en zo gaan we niet als compleet team op weg naar Urk.

In de eerste minuut blijkt al dat Urk wakker is, ze gaan recht op het doel af en Sem moet direct alert zijn. Hij komt uit het doel maar krijgt de bal niet goed te pakken, maar gelukkig krijgt Gijs de kans om de bal op tijd weg te koppen. Annelie krijgt kort daarna de mogelijkheid aan de andere kant, maar helaas gaat deze naast.

Urk is gek op duels, maar in een duel waarbij Marc sterk verdedigt valt de tegenstander verkeerd en raakt geblesseerd aan zijn pols en kan niet verder spelen. De scheidsrechter ziet hier geen overtreding in en laat de teams verder spelen.

Maar Urk geeft niet op en blijft ondanks het voorval aanvallen inclusief duels. De verdediging en Sem hebben het druk en weten verschillende aanvallen te stoppen en sommige ballen gaan gelukkig naast. Ook DESZ probeert aan te vallen, maar ze maken teveel foutjes en verkeerde passes waardoor de bal niet bij de desbetreffende persoon kan komen.

De aanval van Yannick en Bjardney eindigt in een corner. De corner wordt genomen en Gijs probeert van afstand de bal erin te schieten, maar helaas gaat deze naast. Urk pakt direct de kans en zet weer een aanval, Jorrit verdedigt en schiet uit verdediging de bal terug naar Sem. Helaas gaat deze net niet scherp naar Sem, waardoor Sem hem niet goed te pakken krijgt en belandt hij in het goal, en komt Urk door onze eigen doelpunt op een voorsprong te staan 1-0.

Dit doelpunt is een tegenvaller voor DESZ en het team moet zich even herpakken. Het voetbal wordt wat rommelig, maar ondanks dat blijven ze in de aanval gaan. De eerste poging gaat te zacht en deze komt in de handen van de keeper, de volgende poging gaat naast. Daarna volgt een mooie aanval maar deze wordt net te hard aangeschoten waardoor de keeper hem voor de voeten van DESZ kan weghalen. DESZ strijdt hard maar helaas zonder resultaat, de uittrap van Sem lijdt ook weer in een aanval maar de keeper kan hem wegstoten, Bjardney ziet kans om toch nog te schieten maar ook deze gaat er niet in, maar erover.

De eerste helft zit erop, Urk maakt het lastig voor DESZ. De trainers spreken de spelers moet in voor de 2de helft. En met resultaat want de 2de helft begint veelbelovend. Jorrit maakt zijn fout goed van de 1ste helft en maakt de gelijk maker, het staat nu 1-1. Anouk laat zien dat zij niet bang is voor de duels van Urk, ze laat zien dat ze haar mannetje kan staan en verdedigt goed, maar toch wordt 1 van haar reddingen afgestraft, 2-1.

Annelie laat het er niet bij zitten en zet de aanval weer in en gaat recht op de keeper af, deze komt mooi uit en Annelie probeert met een loepje over de keeper heen te scoren, maar helaas blijkt de keeper toch net iets te lang te zijn. Maar de keeper is nog niet klaar met DESZ, want de volgende aanval van Bjardney en Jorrit komt eraan en Jorrit weet weer te scoren. 2- 2. Nu is Urk het zat en laat zien dat ze wel echt sterk zijn. In korte tijd volgen er 2 corners en deze resulteren in een 4-2. De beide aanvallen van Marc en Jorrit mislukken allebei en DESZ gaat zonder punten naar huis.

Is DESZ echt samen sterk? Er miste nu 1 teamlid, dus echt samen waren ze niet. Hopelijk zijn we de volgende keer wel weer compleet en kunnen we weer laten zien dat we een top team zijn en dat we echt samen sterk zijn.