​DESZ JO11-1 neemt koppositie over van FC Wolvega JO11-1

Auteur: Marian Overmars. Foto's: 8

Dinsdag 18 oktober | Het is koud en winderig op een van de achterste velden in Wolvega. Er staat veel op het spel. Bij winst neemt het team van Danny Moorman en Robbert Elken de koppositie over van de tegenstander van vandaag: FC Wolvega JO11-1.

DESZ gaat meteen in de aanval en in de eerste minuten is dan ook het meeste balbezit voor onze JO11-1. Een vrij hoge bal vanuit een corner weet de keeper goed te pakken en hij voorkomt daarmee een vroege voorsprong van de Sluzigers.

Waar de eerste minuten voornamelijk DESZ aan de bal is, volgt daarna een periode waarin het 'over en weer' gaat. Bij vlagen met goed spel maar het mag allemaal wat feller. De 1-0 achterstand wordt voorkomen door Annelie. Kort erna een prachtig afstandsschot van Janick, de bal schampt de lat maar gaat helaas over. De lat en de paal blijken later nog een aantal keer vreselijk in de weg te staan.

En dan....na wat gekluts weet Kyan de bal in de netten te werken. Een verdiende 0-1. Helaas volgt de 1-1 al snel uit een corner. En ook de 2-1 achterstand krijgen we kort daarna om de oren. Dit moeten we even verwerken. We zijn niet scherp genoeg in deze fase van de wedstrijd. Niet fel genoeg op de bal en weten hier en daar ook even niet waar we moeten staan. We houden niet allemaal onze 'man' in de peiling en met nog wat zwakke schoten op doel en Janick die net over schiet gaan we met een 2-1 achterstand de rust in.

Kort na rust weten we nog een keer de lat te raken in een poging de gelijkmaker binnen te schieten. Kort erna een vrije trap van Marc Horst op doel, aangeraakt door de tegenstander dus een corner. Jorrit Muis zet ons op 2-2 en vanaf dat moment nemen we het heft in handen en is het initiatief weer volledig terug. Kyan doet wat hij moet doen en in korte tijd schiet hij de 2-3 en de 2-4 mooi binnen. Toch blijft het spannend en hebben we ook als toeschouwers echt niet het gevoel dat de wedstrijd gespeeld is.

Een paar aanvallen van Wolvega zorgt voor meer spanning in ons eigen strafschopgebied. Maar de pogingen de bal achter keeper Sem Boerhof te krijgen mislukken en dus lijkt de winst binnen. We vechten harder die hele tweede helft. Vechten voor de bal, werken harder voor elkaar en dat betaalt zich uiteindelijk uit in de 2-5 door Annelie. Een aantal fraai afgegeven ballen nog van Marc en Gijs waardoor de kans op de 2-6 echt aanwezig is maar uiteindelijk blijkt 2-5 de eindstand. Een heerlijke voetbalochtend en een eerste plaats voor de jongens en beide meiden van DESZ JO11-1!

Nu volgen er drie thuiswedstrijden om 9.00 uur op ons eigen sportpark. Op 22 oktober a.s. een thuiswedstrijd voor de beker tegen VENO JO11-1. Een week later tegen Flevo Boys JO11-2 en op 5 november a.s. tegen HZVV JO11-1.