DESZ JO 11-3G doorstaat nieuwe krachtmeting

Auteur: Paulien Weebers.

Maandag 17 oktober | ​Waar het Nederlands elftal deze week liet zien de stijgende lijn niet door te kunnen trekken was het vanmorgen de beurt aan DESZ JO 11-3G om onderworpen te worden aan een nieuwe krachtmeting. Dit weekend moesten de puntjes worden opgehaald in IJhorst. Deze doen in tegenstelling tot onze eigen formatie niet direct mee in de hoogste regionen van de competitie maar ze hebben zo hier en daar wel wat punten weten te vergaren dus voor een serieuze tegenstander waren we op ons hoede.

Met de ochtenddauw en een waterig zonnetje arriveerden we tegen half negen in IJhorst alwaar een gemoedelijke sfeer heerste. Toen de scheids (nog net niet op klompen) eenmaal gearriveerd was en deze niet bepaalde dàt maar vroeg "zullen we zo beginnen", waren alle ingrediënten aanwezig voor een fijne pot. En dat leek het te worden, de eerste tien minuten waren flitsend…

Echter met maar een 0-1 (Imre) voorsprong op het bord was dit nog niet waar we voor gekomen waren. Kansen creëren lukte aardig maar ze benutten lijkt ons, net als de oranje mannen, nog niet zo makkelijk af te gaan. Na een uitbraak van SJO WIJC is het halverwege de 1e helft dan ook 1-1 en zijn we gewaarschuwd. Voetballend is SJO WIJC dan misschien niet heel sterk, kansen kunnen zij wèl benutten.

Gelukkig beschikt DESZ JO 11-3G over een ware powergirl. Na een corner op Lisa is zij het die zich geen seconde bedenkt en vol uithaalt, we kunnen weer even adem halen. Niet veel later hangt ook de 1-3 (Sem) in de touwen en zijn we los. De tweede helft biedt verder weinig hoogtepunten en erg aantrekkelijk is het spel niet. SJO WIJC probeert de schade te beperken maar met 1 doelpunt van hun zijde en nog 2 goals van Huub blijkt hun offensief onvoldoende. We hebben ons hier zeker niet laten "Kiste" (leuke woordspeling van de meester zelf). Lekker met een 2-5 overwinning en 3 punten terug naar de Sluus.

Foto's: Karin Visscher