DESZ haalt uit tegen VV Steenwijk

Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 21

Zondag 14 augustus | ZWARTSLUIS – Het eerste elftal van DESZ is goed begonnen aan haar voorbereiding op het nieuwe seizoen. Waar vorige week buurman Olympia'28 opzij werd gezet (4-1), werd afgelopen zaterdag VV Steenwijk op een meer dan ruime nederlaag getrakteerd. Zowel in de eerste als de tweede helft scoorden de rood-witten maar liefst zesmaal, zonder zelf een treffer te incasseren: 12-0.

Al gauw na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat er een fors niveauverschil bestond tussen de beide ploegen. Via Tom Kisjes kwamen de Sluzigers al na twee minuten op voorsprong: 1-0. Niet veel later verdubbelde hij de score, na goed voorbereidend werk van Danny Moorman: 2-0. VV Steenwijk kon hier slechts één afstandsschot tegenover stellen, welke werd gepareerd door Louk Tijink.

Na een krap half uur was Kisjes opnieuw trefzeker, waarmee zijn eerste hattrick van de wedstrijd (!) een feit was: 3-0. Kort hierna werd de marge vergroot tot vier. Na een mooie combinatie tussen Moorman en Karlo Naberman, drukte laatstgenoemde af: 4-0. In de laatste vijf minuten voor rust liet DESZ nog tweemaal het net bollen. Cor Koning (penalty) en Naberman lieten de rood-witten juichen: 6-0. Dit was tevens de ruststand.

In het tweede bedrijf ging de thuisploeg verder met waar zij voor rust was gebleven. Binnen korte tijd was Kisjes wederom driemaal trefzeker, waarmee zijn tweede hattrick op het scorebord verscheen: 9-0. Centrale verdediger Martijn van der Heide schoot zijn team kort hierna in de dubbele cijfers: 10-0.

Hiermee was de koek nog niet op. Ruim tien minuten voor het eindsignaal deed ook Moorman nog een duit in het zakje: 11-0. Niet veel later werd de eindstand bepaald. Invaller Remco Lachenal werkte het leer over de doellijn, na een fraaie combinatie met Moorman: 12-0.

Volgende week zaterdag speelt DESZ haar eerste bekerwedstrijd. VENO is dan de tegenstander. Aanvang: 17.00 uur, sportpark VENO.