Nieuws

DESZ F9 is born

Bekijk alle foto's!
Auteur: Trotse trainer. Foto's: 4

Donderdag 28 januari | 'Houston, we've got a problem' klonk het rond 16.00 uur rond de Cingellandse velden… 6 Van onze nieuwste DESZ spelende leden doopten F-9 door spekkies te kauwen alsof hun leven er van afhing…

De Eerste Spruiten Zwartsluis hebben het kunstgras voor het eerst officieel als 6-tal bewandelt en er werd fanatiek gevoetbalt maar nog veel meer gepraat en lol gemaakt. Fantastisch toch?

Na een korte intro om 16.00 uur in de warme commissiekamer werden de ideeën over voetbal mij geheel duidelijk. 'Samen spelen, scoren, voetbalschoenen, een bal'. Dat zijn toch de basiskenmerken die hen bezig houd. Na een korte uitleg waar een verdediger, een middenvelder en een aanvaller (spits) voor dient, gingen we 10 minuutjes later naar buiten voor het echte werk. De moeders waren lekker warm geworden door een heerlijk kopje koffie en zij bleven zo waar de gehele training naar hun telg kijken.

Regels zijn er uiteraard ook : plagen is verboden, aandacht en luisteren naar de trainer en heeeel veel plezier maken, zijn de ingrediënten tot succes.

De 1e training gaf een mooi kiekje in de keuken van wat een ieder van diens broer, zus, papa, vorige trainer of vakantie geleerd hadden.

En dat was best aardig. De basis van dribbelen werd keurig door de 5-lingen (en één 6-jarige) uitgevoerd: bij (bijna) iedere stap de bal raken, binnenkant voet, voor en om je heen kijken en je lichaam recht op. Na de uitvoering gingen we een 3 tal spelletjes doen in competitieverband. En hoe kon het ook anders. De 1e keer een gelijk spel… De spelletjes dribbelen werden iets pittiger maar deze volwassen mannen wisten er wel raad mee.

Daarna werd er een mooi partijspel gespeeld waarbij menig doelpunt gescoord werd. Tot slot oefenden we nog wat penalty's en de training was een succes te noemen om 17.00 uur.

De trainert was helaas wel de groepsfoto vergeten, maar oplettende moeders deden hun werk voortreffelijk gezien de mooie foto's.

A new team with talents has been born! Die conclusie kan nu al gemaakt worden.

Julan, Herman, Rens, Brian, Ivo en Lyam ga zo door en tot volgende week!


Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams