DESZ F5 verliest van Havelte F1

Auteur: Roel Postma.

Dinsdag 6 oktober | Zaterdagochtend 3 oktober jl. begint fris maar het zonnetje doet zijn best om de kou te laten verdwijnen. DESZ F5 staat al om 8:40 uur op het veld om zich warm te spelen voor de wedstrijd tegen Havelte F1. Team Havelte is iets aan de late kant binnen en heeft niet veel kunnen inspelen.

Om 9:00 uur fluit de scheidsrechter (M. a/h Rot) voor de eerste keer om de wedstrijd van start te laten gaan. Havelte trapt af. Er is direct een hoekschop voor Havelte waardoor DESZ gelijk al onder druk staat. Het eerste doelpunt van de wedstrijd is voor Havelte na 7 minuten spelen, 0-1.

Er wordt weer afgetrapt door DESZ. De jongens van DESZ F5 doen goed hun best maar het is lastig voetballen tegen Havelte aangezien zij bijna allemaal een kop groter waren. Havelte heeft in korte tijd na de aftrap alweer een grote kans voor het doel van DESZ maar door een prima verdedigende actie van Evan Fix wordt deze kans onschadelijk gemaakt.

Havelte verdubbelt de voorsprong naar 0-2. Je kunt zien dat Havelte het betere spel heeft in de eerste helft. Het fluitsignaal voor de rust klinkt geen moment te laat. DESZ kan even bijkomen en een peptalk gebruiken van de leider Niels de Jong.

De tweede helft wordt afgetrapt door DESZ. Direct is er weer de druk van Havelte en gaat Havelte gewoon door waarin ze de eerste helft ook al zo goed waren, ze scoren hun 3e doelpunt, 0-3.

Even later kan DESZ eindelijk wat terug doen en scoort Koen Geertman 1-3. Daarna is het Havelte weer dat rustig doorgaat met scoren, het 4e en 5e doelpunt voor Havelte volgen elkaar binnen één minuut op.

Na de aftrap door DESZ, komt Owen Smeijers met zijn snelheid voor het doel van Havelte, maar helaas weet hij zijn kans niet om te zetten in een doelpunt. Ook Milan Voerman heeft nog een grote kans op een doelpunt, maar zijn harde schot belandt helaas op de paal. Wat een pech voor DESZ.

Uiteindelijk wordt het 1-7 voor Havelte.

Na de wedstrijd werden de gebruikelijke penalty's geschoten en die verliepen als volgt: