DESZ F5 heeft geen kind aan Giethoorn F3

Auteur: Tamara Kikkert.

Maandag 30 maart | Al vroeg stond het team van Hiddink en van Gaal weer te popelen om te voetballen. Dit keer uit naar Giethoorn. Na een toeristische route zijn we aangekomen in het mooie Giethoorn.

Helaas moeten de spelers het vandaag zonder trainer van Gaal doen. Ook is Imre afwezig. De eerste competitiewedstrijd was tegen dit team thuis. Deze werd gewonnen met 24-0. De spelers beginnen met een warming up, maar waar zijn toch de spelers van Giethoorn? Ja hoor, net voor 9 uur zien we daar de heren van Giethoorn aankomen.

Na een korte teambespreking begint DESZ enthousiast aan de wedstrijd. Het viel meteen op dat de keeper van Giethoorn al een stuk beter was dan in de vorige wedstrijd. Toch wist Joey binnen 2 minuten de stand al op 0-1 te zetten. Het team van DESZ gaat goed vooruit, er wordt meer samengespeeld. Ze zijn er op gebrand om te scoren. De ballen knallen in het doel van de tegenstander. Het team wordt aangemoedigd door enthousiaste ouders. Joey, Diaz, Desiree, Luca, Elion en Leroy wisten de stand op 0-9 te brengen in de eerste helft. In de rust krijgen de spelers ranja aangeboden in het gastvrije Giethoorn. Giethoorn wisselt van keeper. Het lukt Giethoorn maar niet om in de buurt van onze keeper Jan te komen. Maar denk maar niet dat Jan niets te doen heeft. Jan houdt goed de stand bij, en dat is niet eenvoudig als er zoveel doelpunten vallen.

De tweede helft speelt DESZ beter dan in de eerste helft. Er wordt meer samengespeeld. Na een mooie voorzet van Sylvan, lukt het Desiree weer te scoren. De eindstand 0-26. Wat een prestatie van team Hiddink en van Gaal, maar ja wat wil je met deze toptrainers. De spelers, trainer en ouders gingen met een tevreden gevoel weer richting Zwartsluis. Super gedaan, ga zo door!!!