​DESZ F4 weer een stapje dichterbij het kampioenschap

Auteur: Trainer DESZ F4.

Woensdag 22 april | Afgelopen zaterdag speelden wij tegen Olde Veste'54 F6. De uitwedstrijd wonnen wij vrij eenvoudig met 0-8. Dit was een zeer verdiende uitslag. Willen wij kampioen worden mogen wij geen enkele tegenstander onderschatten. Van de 11 kinderen, konden er 4 niet. Anouk en Roselieke waren geblesseerd en Vera en Rick waren verhinderd. Op deze manier werd er plaats gemaakt voor Joey Snijder en Imre van Olst uit de F5. De jongens en meiden van Lucas,Tom,Ronny en Maike gaan weer vol voor de 3 ptn!

De wedstrijd begon precies om 10;00 met als scheidsrechter Ernick Leusink. In het begin van de wedstrijd waren wij wat op zoek naar elkaar, geen goede inspeel ballen en ballen die weg werden geschoten. Dit resulteerde dan ook in weinig kansen, zowel voor ons als voor Olde Veste. Na ongeveer 10 minuten spelen kwam er wat meer dreiging van af. Er werd goed over gespeeld naar elkaar. Boaz en Bram creëerde daarmee ook de eerste goal, na 2x elkaar gevonden te hebben schoot Bram de bal achter de doelman van Olde Veste, 1-0! Op de goal stond in de eerste helft Ryan, hij heeft een paar keer de bal op moeten halen maar gelukkig niet uit de goal. Olde Veste werd steeds wat gevaarlijker maar telkens kwam onze verdediging er tussen, Wessel en Anouk deden het erg goed achterin. Bram schoot binnen een mum van tijd de 2-0 en de 3-0 op het score bord. Het middenveld, Boaz-Joey-Cas en later ook Meike stonden erg goed en speelde de bal ook mooi naar elkaar over. Waarbij Joey (met zijn snelle pootjes) iedereen voorbij dribbelde en de ruststand op het scorebord zette, 4-0.

In de 2e helft wisselden wij van keeper, Cas ging op de goal en Ryan kreeg een rood shirtje aan.
Wij begonnen erg goed aan de tweede helft. Kwamen eigenlijk geen moment meer in de problemen en schoten vaak op doel van de tegenstander. De speler van F5 Imre, moest geblesseerd het veld verlaten.. erg jammer want hij speelde goed. Dat andere kleine mannetje van F5, had het erg naar zijn zin, hij scoorde maar liefst in de 2e helft nog 3x en bracht zo een 7-0 stand op het scorebord. Wij speelden als een team, verdedigden samen en speelden erg goed over om weer tot kansen te komen. Olde Veste liet zien dat erg blij kon zijn met een doelpunt en zo vierde zij dat ook, 7-1. Als ik het mij goed herinner scoorde wij de 8-1 vlak nadat zij gescoord hadden. Het was weer Bram, die zijn 4e van de ochtend aantekende. Doordat wij er in de laatste fase wat te makkelijk overdachten maakte Olde Veste nog 1 goal, de eindstand was dus 8-2.

Wij kunnen erg trots zijn op de jongens en meiden van F4. Elke week trainen ze hartstikke goed en laten daarbij ook op de zaterdag hun progressie zien. Ik hoop dat wij deze reeks vast kunnen houden en op 16 mei met de beker staan, dat zou een fantastische beloning zijn voor het harde werken. Imre en Joey bedankt dat jullie mee wouden doen.