Nieuws

DESZ F4 is kampioen!

Auteur: Dick Bijlsma.

Donderdag 26 mei | Kampioen ben je niet voor even .....kampioen ben je voor je hele leven . Dit pakken ze ons niet meer af. Na een seizoen van hard werken en veel leren heeft de F4 het toch maar geflikt. WE ZIJN KAMPIOEN! Met nog 1 wedstrijd te gaan zijn we niet meer in te halen. En dat is toch wel een hele prestatie want de andere clubs waren ook best wel goed.

Maandagavond moest het gebeuren 18.30 thuis tegen FC Meppel. Eenmaal bij DESZ aangekomen hingen er al een aantal spandoeken die de sfeer nog meer verhoogden. Zoals bij elke wedstrijd eerst even een pep-talk in de kleedkamer en dan rap het veld op voor de warming-up. 18.30 de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd. DESZ begint scherp en fanatiek en laat zien dat ze heel graag willen winnen. Al snel is er de eerste kans voor DESZ maar helaas de keeper van Meppel staat in de weg. We houden de druk er vol op maar Meppel verdedigd goed en daardoor blijft het heel spannend . Maar na een minuut of tien breekt DESZ toch door de verdediging van Meppel heen en spelen Bram,Jari en Hugo het heel goed uit 1-0. Hugo schuift hem heel netjes binnen.

Dit geeft toch wel een stukje rust bij de ouders en leiders. Maar er moeten toch nog wel een paar doelpunten bij want Meppel geeft nog niet op en komt een paar keer gevaarlijk voor de goal. Maar achterin staat het als een huis .Senna en Aeron werken hard en Thijs werkt alle ballen voor de goal weg. FC Meppel bleef knokken maar gelukkig hadden onze spelers goed geluisterd in de kleedkamer en bleven ze goed samenspelen. Een mooie aanval volgt van achteruit opgezet door Declan die hem naar Bram speelt en die zet hem weer heel mooi voor op Hugo en ......BAM 2-0.

Dit voelt goed nog even een paar verse krachten het veld in en op naar de rust. Even alle koppies weer op scherp zetten en snel verder want de mietsen zijn ook weer volop aanwezig. . De tweede helft begint Meppel sterk en komen ze er een paar keer gevaarlijk door. Maar Thijs geeft geen krimp en werkt alle ballen weg. Voorin proberen Meike,Cas en Marijn ook een paar keer door te breken maar Meppel verdedigd goed. Tik-tak tik-tak tik-tak. .........pffffff wat gaat de tijd toch langzaam.

Achterin is Vera goed aan het verdedigen en speelt de bal door naar Oskar die de bal op zijn beurt weer door speelt naar Jari en die schiet de bal netjes achter de keeper 3-0 . Het is bijna tijd dit kan niet meer mis gaan. Meppel is moegestreden en DESZ is al een feestje aan het vieren als de scheidsrechter af fluit. Nog een paar penalty's en dan is het feest. De heer Blomsma spreekt de kampioenen nog even toe en dan mogen we eindelijk de beker omhoog houden en feest vieren.

De F4 is kampioen ole ole de F4 is kampioen ole ole.......... Kampioenen kampioenen kampioenen. Zingt het publiek wat op de banken staat van vreugde. Nadat we door de mietsen van het veld zijn verjaagd gaat het feestje verder in de kantine waar de kantine dames heerlijke patat gebakken hebben voor ons. Aanstaande zaterdag is onze laatste wedstrijd en dan maken we er weer een feestje van.

F4: Thijs, Senna, Vera, Aeron, Meike, Cas, Bram, Declan, Marijn, Hugo, Oskar en Jari toppers dank jullie wel voor dit mooie seizoen ik vond het erg gezellig en dit kampioenschap hebben jullie echt verdiend.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams