DESZ F4 eindigt seizoen met doelpuntrijk gelijkspel

Auteur: Bart Tiel Groenestege.

Dinsdag 7 juni | Na maandagavond het kampioenschap van de voorjaarscompetitie te hebben binnengehaald met de thuiswedstrijd tegen FC Meppel, moest de competitie toch nog waardig worden afgerond tegen de club die op het vinketouw had gezeten om het kampioenschap binnen te harken.

Altijd lastig, om je toch weer vol in te zetten nadat het feest gevierd is. Toch zou het jammer zijn om tegen de grote concurrent niet te laten zien dat je terecht kampioen ben geworden.

De dames en heren van DESZ F 4 hadden toch veel moeite om geconcentreerd en gedreven te spelen. Veel liepen lui over het veld en luisterden niet naar de coaches die langzamerhand gefrustreerd begonnen te raken.

Staphorst wilde wel laten zien dat ze de titel best hadden kunnen pakken en stond dan ook snel al op een 2-0 voorsprong.

Met het aanspreken van de spelers bij de wissels werd toch langzaamaan het tij gekeerd. Hugo liet als eerste zien dat DESZ toch ook wel kan scoren en bracht DESZ terug in de wedstrijd.

Een volgende aanval van achteraf, goed overspelend via Senna en Bram kwam weer bij Hugo die de geljjkstand net voor de rust op het bord kreeg.

Na de rust ging de wedstrijd gelijk op, waarbij nu ook Cas en Merijn bij de les waren en Aeron ouderwets jaagde op de bal. De inzet van Oscar was een voorbeeld voor het team en ook Meike bleef gaan. Via een goede verdedigingsactie van Vera kwam Cas aan de zijlijn aan de bal en stoomde op naar het doel. Pas toen de bal erin lag was Cas tevreden en stond DESZ voor het eerst deze wedstrijd voor, zoals het een kampioen betaamt.

Staphorst liet echter zien niet voor niets tot de één na laatste wedstrijd kanshebber te zijn geweest en maakt weer gelijk toen DESZ even weer inzakte, erger nog, ze kwamen zelfs weer op voorsprong. Het was halverwege de tweede helft 4-3 voor Staphorst. Doelman Thijs speelde goed, maar had een zware dag met een team voor zich dat niet goed draaide.

Gelukkig had Oscar door dat als je goed jaagde op de bal je hem zo weer kon hebben en samen met Vera veroverden ze de bal, speelden via Bram de bal naar Cas en die wist nog hoe hij het de vorige keer deed. Doorrennen en knallen, 4-4. Dit deed DESZ opleven en men zette aan om de overwinning toch weer binnen te slepen. Na veel druk op het doel van de tegenstander wist Jari uiteindelijk de bal erin te prikken en zo leek DESZ de laatste wedstrijd winnend af te sluiten.

Staphorst gaf echter niet op, bleef maar gaan en verdienden in de blessuretijd nog een hoekschop. De spelers van DESZ waren blijkbaar al aan het bijkomen, want de tegenstander kreeg de kans de bal ongehinderd langs Thijs te knallen. Zo werd de einduitslag 5-5, wat gezien het spelverloop een terechte uitslag was.

Voor DESZ F4 werd het alsnog mooi afgerond in de kleedkamer met de uitreiking van de kampioensbekers en (met snoep gevulde) medailles, waarna het team hiermee nog een leuke foto heeft gemaakt.

Namens de spelers en de ouders worden de leiders en de sponsoren heel erg bedankt voor deze prachtige afsluiting van een leuk seizoen.