Nieuws

​DESZ F1: ware kunstenaars!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Remco Lachenal. Foto's: 57

Donderdag 16 juni | Dat de F1 van DESZ uit ware kunstenaars bestaat, hebben zij het afgelopen jaar meer dan eens op het veld laten zien. Met voetbal dat vergelijkbaar was met een grootmeester die vol gevoel een kunstwerk op een doek deed verschijnen, stalen zij de harten van menig voetballiefhebber. Nu blijkt echter dat hun kunsten verder reiken dan de grasmat...

Het bewijs hiervoor werd afgelopen zaterdag geleverd tijdens een heuze graffiti workshop. De ploeg was hier voor uitgenodigd door Rene en Yvette de Boer van Windforce 10, vanwege het door DESZ F1 behaalde kampioenschap. De workshop vond plaats aan de Oppen Swolle 19, tussen Zwartsluis en Vollenhove.

Gezien de geringe afstand die afgelegd moest worden, werd afgesproken dat het hele team inclusief begeleiding met de fiets zou gaan. Onder een dreigende hemel vertrokken de talenten rond half 10 vanaf sportpark De Cingellanden. Vanaf het eerste moment werd er al lekker geouwehoerd en gelachen. Kortom, de stemming zat er goed in!

Zo'n twintig minuten na het vertrek kwamen we aan op de plaats van bestemming. De gastheer en gastvrouw stonden ons al op te wachten en verwelkomden ons met welverdiende ranja en koffie. Na een korte kennismaking nam Rene ons mee in de herkomst en geschiedenis van graffiti. Vervolgens was het aan ons om een eerste schets op papier te zetten. De contouren van de latere meesterwerken werden al zichtbaar!

Na de conceptversie te hebben uitgewerkt, kregen we een overall aan en werd ons een bijpassende bril op gezet. Hierna werden we meegenomen naar een schuur op het terrein, waar de te besprayen platen ons al stonden op te wachten. Het geklieder kon beginnen!

Op advies van Rene en Yvette werd er eerst even geoefend met het sprayen van strepen, rondjes en grotere oppervlakten. Zodra deze technieken enigszins onder de knie waren, kon de eerder gecreëerde schets uitgewerkt worden tot een graffiti-meesterwerk. Al gauw vulde de schuur zich met de klanken van gespray en schuddende spuitbussen...

Wat volgde was een fantastisch schouwspel waarin werd geëxperimenteerd met verschillende kleuren, sjablonen en technieken. De één toonde zich een nog betere kunstenaar dan de ander; plezier hadden ze gelukkig allemaal. Na zo'n tweeëneenhalf uur van kliederen, lachen en gezelligheid, was iedereen klaar met zijn of haar kunstwerk. Het resultaat mocht er, mede door de uitstekende hulp van Rene en Yvette, zeker wezen!

Moe maar voldaan stortten wij ons vervolgens nogmaals op de beschikbaar gestelde ranja en koffie. Vol enthousiasme werd nagepraat over de leuke ochtend en de mooie creaties. Kort hierna werden Rene en Yvette bedankt voor de workshop en stapten wij weer op de fiets richting Zwartsluis. De kunstwerken moesten nog even drogen en werden een dag later opgehaald. Al met al een hele ervaring, en een leuke herinnering, rijker!

Benieuwd naar de creatieve uitspattingen? Bekijk dan de foto's!

Over Windforce 10
Rene en Yvette organiseren nu enige tijd graffiti-workshops op hun bedrijf aan de Oppen Swolle 19, gelegen tussen Zwartsluis en Vollenhove. Wij hebben het ervaren als een erg leuke bezigheid, welke ideaal kan dienen als invulling van een kinderfeestje, bedrijfsuitje, vrijgezellen- of familiedag. Kortom, zeker een aanrader!

Windforce 10
Oppen Swolle 19
8325 PE Vollenhove
06 12401314
info@windforce10.nl

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams