DESZ F1 pakt overwinning op hoofdklasser!

Auteur: Paulien Weebers.

Maandag 8 februari | Zaterdag 6 februari jl. stond er voor F1 weer een oefenwedstrijd op het programma en wel tegen F1 van Olde Veste, wederom een hoofdklasser. Rond de klok van 8 uur vertrokken spelers, staf en supporters richting Steenwijk waar, na de wedstrijd bespreking en uitgebreide warming-up, het startsignaal klonk voor de aanvang van de wedstrijd.

Daar waar onze F1 soms als een motor eerst even moet warm draaien, was daar dit keer geen sprake van. Vanaf de eerste minuut was iedereen alert en deed wat van hem/haar verwacht werd. Iets wat bij een tegenstander als deze ook moet om niet al meteen achter de feiten aan te lopen. Na een paar minuten volgt er een aanval die start bij Sem waarna de bal via Imre bij Huub terecht komt maar helaas mist. Over en weer wordt er goed gevoetbald en zijn er zowel voor DESZ als Olde Veste kansen maar zijn het de doelpaal en goede keepers die een eerste doelpunt in de weg staan. Ook uit een fraaie corner weet Imre z'nkans niet te benutten.

Toch is het DESZ die voor de 0-1 zorgt want na een prachtige pass van Sem Visscher is het Milan die het eerste doelpunt maakt. Zo, Olde Veste weet dat we er zijn en hoe!!! Aan het eind van de eerste helft is het wel 't spel van DESZ waar de kracht en het venijn een beetje uit is maar toch weten ze de eerste helft rustig uit te spelen en gaan we met een voorsprong de rust in.

De tweede helft begint weer lekker fel en maken beide ploegen er echt een geweldig leuk spel van, wat een feest om naar te kijken. DESZ weet veel kansen te creëren maar helaas laat de afwerking hier en daar wat te wensen over en blijft een tweede doelpunt uit. De spelers van Olde Veste laten het er nog niet bij zitten en weten dan ook na enige tijd de gelijkmaker te maken. Een gelijkspel lijkt niet hetgeen te zijn waar onze F1 genoegen mee neemt en dus wordt de laatste 10 minuten nog even alles op alles gezet voor een overwinning.

Menig speler van Olde Veste zal overdonderd zijn geweest door onze enige dame in het team. Anouk gáát voor iedere bal, hééft ook iedere bal en vliegt daarbij van links naar rechts en van voor naar achteren over het veld. Wat gunt iedereen haar een doelpunt en die kans komt ook maar helaas mist de bal net iets teveel kracht. Met nog een krappe 10 minuten voor het eind van de wedstrijd is het wederom een scherp steekballetje van Sem, dit keer op Imre, die met een lekkere dribbel op de goal af gaat en keurig afrond….1-2 wat tevens de eindstand is.

Na het eindsignaal wordt DESZ F1 bedolven onder de complimenten van trainers, leiders en toeschouwer, en terecht want er is keihard gewerkt door iedereen! DESZ F1, Olde Veste F1 en scheidsrechter (!!) bedankt voor een super sportief en heerlijk begin van de zaterdag waarbij ik persoonlijk Anouk Fakkert wil benoemen tot (wo)men of the match.