Nieuws

DESZ F1 op weg naar het kampioenschap

Auteur: Stefan Post.

Vrijdag 24 april | Op de eerste avond van de wandelvierdaagse moest de equipe van Wesley en Marc-Jan voetballen tegen Alcides F1. Twee weken geleden stond men nog in Meppel tegen over elkaar wat een winst partij voor DESZ had opgeleverd van 1-2. Ze waren toen behoorlijk aan elkaar gewaagd, dus DESZ was gewaarschuwd.

Na een goede warming up begon men aan de wedstrijd. Het begin was wat afwachtend en leek het er op dat Alcides van plan was het verlies van de thuis wedstrijd goed te maken. Echter DESZ kreeg meer de overhand wat leid tot de eerste kansjes van de wedstrijd voor DESZ. Ook Alcides kreeg een goede kans echter Martijn dook katachtig op de voeten van de tegenstander en plukte de bal van de schoen! Na een onderschepping op het middenveld is het Kyan die Janick de diepte in stuurt op links, die zoekt de keeper op en met een schuiver is daar de 1-0! Niet veel later weet Kyan op aangeven van Sem de 2-0 binnen te tikken. Dat was tevens de ruststand.

Tweede helft, DESZ gaat door met druk zetten op het doel van Alcides. Daar en tegen blijft Alcides ook gevaarlijk met snelle counters. Het verdedigingsblok heeft soms de handen vol en de spits er wel langs dan is daar Martijn die DESZ op de been houd. Na een mooie aanval over rechts komt de bal net achter Annelie die niks anders kan dan proberen met een hakje te scoren, wat bijna lukt. Uit de rebound kan Kyan schieten op doel en door een slim over stapje van Janick valt deze bal binnen, 3-0!

Alcides doet even later wat terug en brengt de stand op 3-1. Daarna wordt er nog 2 keer gescoord door DESZ. Annelie komt vanaf links goed naar binnen en plaatst beheerst de bal in de verre hoek. Vlak voor het einde schiet de keeper van Alcides de bal uit, deze wordt gecontroleerd door Kyan en die ziet de keeper nog voor het doel staan. Een prachtig schot over de keeper en de 5-1 is binnen. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde. Een mooie en belangrijke overwinning richting het kampioenschap!

Het kampioenschap kan het team binnen halen zaterdag a.s. in de uitwedstrijd tegen Wolvega!

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams