DESZ F1 hoofdklasse waardig in bekerduel!

Auteur: Petra Schraa​. Foto's: 14

Maandag 23 november | Het is een frisse zaterdagochtend om 10.30 uur. Terwijl aan de Handelskade Sinterklaas en zijn Pieten aankomen, is het volledige F1 team van DESZ aanwezig om aan te treden tegen hoofdklasser Olde Veste F1 in de tweede ronde van de Zwaluwen jeugdbeker.

DESZ trapt af vandaag en beide teams gaan fanatiek van start. Al snel volgt een kopbal van Olde Veste op het doel van DESZ, welke door Sem B. goed wordt gepareerd. Het spel verlegt zich weer rap naar de helft van Olde Veste waar Marc de kans krijgt op het doel te schieten. Helaas geen doelpunt. Vanuit een voorzet krijgt Coen de kans om te schieten, net over…

Het spel gaat over en weer en beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Er wordt hard gewerkt en goed verdedigd. Joey speelt de tegenstander mooi uit, maar het resulteert nog niet in een doelpunt. Maar dan… vanuit een mooie voorzet van Imre op Marc volgt een prachtige goal in de 12e minuut!! Het is 1-0 voor DESZ!

Olde Veste laat het er niet bij zitten en gaat in de aanval. Er volgt een aantal spannende momenten voor DESZ. Na een corner kan Keeper Sem kan net niet bij de bal en tikt hem met de vingers achter zich. Gelukkig valt de bal net langs de buitenkant van de paal. Het publiek zucht van opluchting. Huub laat nog een aantal keer zijn snelle acties naar de achterlijn zien, maar de verdediging van Olde Veste staat stevig.

Net voor rust is er dan de gelijkmaker vanuit een corner voor Olde Veste: 1-1.

Na een peptalk in de rust gaan beide teams weer van start. Olde Veste trapt af en het spel speelt zich nu voornamelijk op de helft van DESZ af. En dan valt de 1-2 in de 25e minuut. Er wordt hard gewerkt door de verdediging Anouk, Milan en Sem V. Ook Marc draagt zijn steentje bij, maar Olde Veste krijgt nog een aantal keer de kans om te schieten op de goal. Gelukkig gaan deze ballen over en naast of worden goed door Sem B. opgevangen. DESZ weet in de laatste 5 minuten toch nog een aantal keer voor het doel van Olde Veste te komen. Sem V. krijgt een kans te schieten vanaf de zijlijn, maar de bal belandt in de handen van de keeper. Imre komt ook nog een keer voor de goal, maar komt niet aan schieten toe.

Marc krijgt de bal voor de voeten en schiet snoeihard op het doel, net over… Ook Sem V. krijgt nog een kans, maar helaas de bal mag er niet in. Dan volgt een aanval van Marc en Joey. Joey weet de bal er via de paal toch in te krijgen en het is 2-2!! Vanuit een corner in de laatste minuut krijgt Anouk een prachtige kans om de bal in het doel te krijgen, maar helaas, de keeper staat in de weg. De eindstand is 2-2.

Dat betekent strafschoppen nemen om te bepalen wie er als winnaar naar huis gaat.

De eerste ronde gaat gelijk op. Beide teams scoren 4 uit 5 strafschoppen. Nu gaat het er om spannen!

In de volgende penaltyronde schiet Olde Veste raak en mist DESZ. Het is afgelopen, DESZ F1 bekert niet door maar heeft laten zien een hoofdklasse waardige tegenstander te zijn!