Nieuws

DESZ F1: een geweldig team!

Auteur: Tom Kisjes.

Dinsdag 24 mei | Zaterdag 21 mei stond het jaarlijkse schagentoernooi op de agenda van de F1. De kersverse kampioen van de 1e klasse zat in een nogal lastige poule maar hielden zich hierin erg goed staande! Helaas konden Sem Visscher en Hugo Tuin niet aanwezig zijn, wij willen de vervangers Janniek en Jorik bedanken voor hun inzet gedurende dit toernooi. Hier een verslag van dit toernooi.

De eerste wedstrijd was tegen Go Ahead Kampen F1, deze komen uit in de hoofdklasse. DESZ F1 begon goed aan de wedstrijd, het veld werd goed klein gehouden en in balbezit weer groot gemaakt. Hier had de tegenstander het erg moeilijk mee, dat het vooral voetballend af moest laten weten tegen de sluzigers. DESZ dat veel druk uitoefende op de tegenstander en het beste van het spel had maar dat nog niet uit kon drukken in doelpunten. De aanvallen van GA Kampen werden goed afgeslagen door, Anouk en Jorik die weer goed gecoacht werden door Sem Boerhof. Het middenveld dat kei en keihard werkte op een groot veld lieten zich ook niet uit het veld slaan, Huub, Imre, Bart, Milan deden wat er van ze gevraagd werd. Joey en Janniek maakte het de verdedigers van GA Kampen erg moeilijk door viel energie in het spelletje te leggen. Een goed lopende aanval vanuit achteruit en een perfecte steekpass van Milan bracht Joey in gelegenheid om de bal achter de keeper te schuiven, 1-0! Dit was tevens de eindstand, de eerste hoofdklasser terecht verslagen.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het altijd lastige SC Genemuiden F1, ook Genemuiden komt uit in de hoofdklasse. Vanaf minuut 1 was het scherp van beide kanten, dit was met name te zien in de duels die er uitgevochten werden. Ook in dit duel had DESZ het betere van het spel, voetballend en keihard werken zorgde ervoor dat er kansen waren voor Joey en voor Bart, zij mistte hierin nog wat de scherpte. Genemuiden was in de omschakeling erg gevaarlijk, Sem Boerhof pakte 2 fantastische ballen door goed uit zijn goal te komen (mede door goede coaching van onze leider/keeperstrainer Marcel Vos) de stand bleef dus onveranderd, 0-0. Tot aan de laatste 20 seconden van de wedstrijd, DESZ veroverde de bal op het middenveld, tot ieders vreugde die DESZ F1 een warm hart toe draagt, stond Imre helemaal vrij aan de linkerkant van het veld, door alle supporters en trainers/leiders werd gecoacht; SCHIETEN! En dat deed hij op onberispelijke wijze, de keeper stond aan de grond genageld, 1-0 voor DESZ! Ook dit was weer een super prestatie, goed voetbal en hard werken zorgden er voor dat wij 6 punten uit 2 wedstrijden hadden!

De derde wedstrijd speelde DESZ tegen de gastheren uit Hasselt, Olympia'28 F1. De vermoeidheid sloop er na 2 zware wedstrijden en een stroef veld al aardig in. Ook in deze wedstrijd waren wij voetballend veel beter dan de tegenstander, Olympia dat het met name moest hebben van het fysieke geweld maakte het ons daarin erg lastig. Geen goede bal behandeling en geen goede passing zorgde er dan ook voor dat het een 0-0 wedstrijd bleef, de kansen waren van beide teams samen maar op 1 hand te tellen en dus was dit een terechte uitslag. Door dit puntje heeft DESZ zich wel veilig gesteld van een 2e plaats in een op papier lastige poule. De trainers/leiders en ouders waren natuurlijk al super trots op de jongens en meid.

De laatste wedstrijd van de poule was tegen het goed voetballende Epe F1. Wie deze wedstrijd won kon zich de nummer 1 noemen. Gezien de wedstrijden hiervoor koos DESZ voor een wat behoudende opstelling, achteraf had het misschien niet gehoeven maar vanwege de vermoeidheid en het goede spel van Epe kozen de trainers ervoor om wat in te zakken. Doordat DESZ veel in zakte en Joey het lastig had tegen de grote verdedigers van Epe kon DESZ de bal voorin niet vast houden waardoor Epe veel druk uitoefende op de verdediging van DESZ, die zich dan wel weer goed staande hielden. Het was keihard werken en helaas werd dat in deze wedstrijd niet om gezet tot 1 punt of 3 punten. De bal werd in een hoog tempo rond gespeeld door de tegenstander waardoor zij aan de linkerkant de bal kregen, de spits van Epe bedacht zich geen moment, raakte de bal ietwat verkeerd maar rolde hard genoeg langs onze doelman, 1-0 verlies tegen de nummer 3 uit de hoofdklasse.

Tevens was dit toernooi de afsluiting van een goed en leerzaam jaar. Een jaar dat zijn ups en downs had in sommige tijden maar desondanks hebben de supporters en de trainers/leiders een strijdvaardig DESZ F1 gezien. Met natuurlijk het hoogte punt het kampioenschap, een terecht kampioenschap. Dit hebben wij met z'n allen verdient door keihard te trainen en door keihard te blijven werken, nooit opgeven en dat heeft zich uitbetaald. Ik spreek namens veel mensen als ik zeg dat ik ontzettend trots ben op de jongens en de meid. De ontwikkeling die zij door hebben gemaakt was stormachtig, waarbij plezier natuurlijk op nummer 1 stond en dat hebben de trainers/leiders goed door laten schemeren. Er komen nog een aantal leuke activiteiten aan en daar gaan wij met zijn allen net zo'n mooi feestje van maken als het kampioenschap! Namens DESZ F1 wil ik alle ouders bedanken voor het rijden, het wassen en hun inzet voor de jongens en meid. De trainers; Remco Lachenal, Tom Kisjes en de leiders; Marcel Vos en Lucas Fakkert bedankt voor dit TOP seizoen!

Selectie DESZ F1; Sem Boerhof, Anouk Fakkert, Sem Visscher, Coen Schraa, Marc Horst, Milan Vos, Huub van Dijk, Imre van Olst, Bart Marsman, Hugo Tuin en Joey Snijder!


Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams