DESZ F1 blijft op titelkoers

Auteur: Albert Visser. Foto's: 25

Woensdag 22 april | Op zaterdag 18 april moest DESZ F1 aantreden tegen de MSC F1 uit Meppel. De zon was al uitbundig aanwezig wat het kijken naar deze toppers nog plezieriger maakte.

DESZ begon rustig, even wennen aan de tegenstander maar na een minuut of 5 ging het tempo omhoog. En werden de eerste kansen worden gecreƫerd, uit een corner die kort werd genomen scoorde Janick de 1-0. Dit werkte bevrijdend voor het team, het balletje ging goed rond. Tikkie takkie Barca is er niks bij. Bjardney deed een poging maar de bal kwam tegen de lat. De 2-0 kwam ook van de voet van Janick. Na een prima actie van Kyan op de linkerkant legt hij de bal goed neer voor Janick. De 3-0 was een nog mooiere aanval die werd afgerond door Sem. Het regende kansen voor DESZ, MSC snakte naar de rust, maar DESZ ging vrolijk verder. Ook de 4-0 kwam van Sem. De 5-0 kwam van de voet van de dame in het gezelschap Annelie. Vlak voor rust mocht Marc ook nog zijn goal mee pikken. Eindelijk rust moeten de spelers van MSC hebben gedacht.

Na rust ging DESZ door met rond spelen van de bal, maar de tegenstander uit Meppel had de defensie nu beter staan en begon wat beter te voetballen wat voor Martijn ook wat werk opleverde. Maar met Bjardney en Jorrit in de verdediging leverde dit nog geen gevaar op voor DESZ. Deze heren bouwden netjes elke aanval op van uit achterhoede. DESZ werd wat slordig en dit leverde tenslotte een doelpunt voor MSC op. Desz ging daarna weer op jacht naar een doelpunt, Gijs gaf een geweldig pass naar Kyan, waar Kyan de 7-1 uit scoorde. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde.

Een prima overwinning van het team van trainer Wesley Volken.

Door deze overwinning blijft F1 op koers voor een kampioenschap.