DESZ E5 neemt 3 punten mee uit Friesland

Auteur: Rinaldo en Jan Willem. Foto's: 3

Maandag 23 november | Vorige week (14-11-2015) werd deze wedstrijd afgelast werd de wedstrijd tegen Wolvega voor zaterdag (21-11-2015) op het programma geplaatst.

Om 07.30 uur verzamelden de spelers bij de kantine. We hadden vandaag 3 gast spelers bij ons, namelijk Lucas, Ebeline en Laura van E6G.

Om 8:45 begon de wedstrijd en voor de wedstrijd gaf Rinaldo aan dat we met plezier het veld in moeten gaan en dat straalden we ook uit. Jan Willem maakte de opstelling bekend en we gingen voortvarend van start, Anouk speelde de bal op Gijs en kwam alleen voor de keeper te staan en zo stond het al gauw 0-1 voor de rood witten. Met veel passie en plezier gingen de spelers van Desz op jacht naar de 0-2, die werd 7 minuten later gemaakt door Ryan.

3 minuten voor de rust werd het 0-3 door Gijs, nadat Anouk weer een goede pass gaf op Gijs en die met een stift balletje de bal over de keeper speelde. In de allerlaatste minuut van de 1e helft werd het nog 1-3.

In de 2e helft werd er wat meer passie in de strijd gedaan de spelers van Wolvega. Door goed keepers werk van Justin en het verdedigende werk van Rosalieke, Wessel, Laura , ebeline, Anouk en Lucas hielden bleef het een lange tijd 1-3.

Wolvega werd een beetje moe en we kregen wat meer ruimte om te voetballen wat resulteerde in meer kansen. Doordat onze spitsen Ryan en Gijs vandaag in vorm waren liepen we uit naar 1-5, door weer Gijs en Ryan. Wolvega kwam nog wel terug naar 3-5 maar toen kwam het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter.

Weer een mooie en verdiende overwinning van Sluzigers, die behaald werd door middel van plezier, passie en inzet en soms goed voetbal. De volgende wedstrijd is 5 december uit tegen Steenwijk E3.