Nieuws

DESZ E5 meiden staan hun mannetje op het veld!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Trotse coach. Foto's: 4

Maandag 25 mei | De meiden van E5 hebben een fantastisch resultaat behaald in de competitie, als meisjesteam wisten ze zich keurig staande te houden tussen alle jongens en zijn op een zeer nette 2de plaats geëindigd. Opmerkelijk is dat de meiden de minst gepasseerde verdediging hebben. Toch een resultaat om trots op te zijn. Met dit in het achterhoofd werd er afgelopen week weer keihard getraind voor het Schagentoernooi. Wat zou het toch mooi zijn als ……………………… Het Schagentoernooi start voor DESZ E5 om 12.12 uur en de meiden zijn ingedeeld bij SEH E3, Rouveen E3, Olympia E3, Alcides E8 en Genemuiden E6.

De eerste wedstrijd spelen ze direct tegen SEH.

SEH start ontzettend fel en zet gelijk druk, zo komen ze gelijk al gevaarlijk voor de goal. Maar zoals in de competitie al vaker is gebleken heeft DESZ een ijzersterke verdediging staan en blijft het lang 0-0. Toch weet SEH de 1-0 te scoren. De meiden zetten met zijn allen een tandje bij en Britt S versneld via de rechterkant naar voren, een schot op goal volgt en hij gaat door de benen van de keeper tegen de paal. Oeiiii klinkt het vanaf de kant van de enthousiaste DESZ Supporters!! Gelukkig is de meegelopen Britt B sneller bij de bal dan de keeper en maakt de 1-1. Nog 2 minuten te gaan. Het blijft spannend maar helaas valt dan toch de 2-1.

De koppies bij elkaar en de focus op de 2e wedstrijd DESZ- Rouveen.

Deze wedstrijd moest gewonnen worden en met deze instelling stapten de meiden het veld in. Er werd een keeperswissel toegepast en zo startte Daniek in de goal. Annelien, Daniek en Angelina stonden in de verdediging en zorgden dat Daniek eigenlijk niet echt in actie kwam. Voorin werd de bal goed overgetikt en er kwam veel dreiging vanuit Desz, zo was Sanne een keer dicht bij een doelpunt en ook de beide Britten hadden kansen. Een goed combinatiespel zorgde ervoor dat Roos de bal kon meenemen richting achterlijn, Roos hield netjes het overzicht en zag de vrijgelopen Britt S staan, Britt S bedacht zich geen moment en schoot de bal in het doel 1-0

Alcides - –DESZ

Wat normaal gesproken een offday is kwam nu in deze 15 minuten terug. De dames leken erg onder de indruk van Alcides. De Meppelers hielden wel van een partijtje duwen en trekken en hier waren de meiden even stil van. Voetballend konden ze het niet omzetten een paar kleine kansen volgden nog wel maar het was Alcides die de wedstrijd met 1-0 won.

Stand na 3 wedstrijden voetballen 1 x winst dus nog maar 3 puntjes. Tijd om een strategisch plan te bedenken want ja de meiden willen echt zo graag…………….

Wedstrijd 4 staat de koploper Olympia op het programma een zware tegenstander want ja... Olympia heeft tot nu toe alles nog gewonnen.

Carolien bedenkt zich geen moment een geeft aan deze wedstrijd het Olympia maar eens lastig te maken in de goal. Met een topverdediging durft zei het aan en gaat de 4de wedstrijd keepen. Olympia laat in deze wedstrijd zien waarom ze 1ste staan en proberen de meiden van Desz terug te drukken. Er wordt deze wedstrijd keihard geknokt en gestreden bij de meiden. Stuk voor stuk lopen de aanvallen van Olympia vast op Annelien, Angelina en Daniek die een super verdediging vormen. Ook Roos, Sanne, Britt S en Britt B staan hun beentje bij in de verdediging. Ook DESZ probeert nog een aantal keren aanvallend eruit te komen maar de meiden zijn totaal moe gestreden van het harde werken. Er volgt nog een vrije trap op een zeer gevaarlijke plek van het doel. Het zal toch niet weer in de laatste minuut. Gelukkig is het Carolien die het harde schot weet te keren en de bal knap over tikt. De wedstrijd eindigt in een 0-0!

De laatste wedstrijd spelen de meiden tegen Genemuiden. Ook hier verdedigd Carolien weer het doel. Er wordt door DESZ nog even alles gegeven de laatste wedstrijd moet echt gewonnen willen ze nog kans maken op een top 3. Aanvallend wordt het balletje weer mooi overgespeeld en vele kansen volgen, zo is Britt dicht bij een doelpunt en ook Annelien loopt meerdere keren vanuit achter met de bal zeer eenvoudig het hele veld over. Een corner volgt, Britt B eist de corner op en ziet de meegekomen Daniek oplopen. Daniek bedenkt zich geen moment en weet met een knal de keeper te verschalken,1-0

En nu…… En nu….. hebben we prijs,,,,,,, Nog even afwachten meiden er kan nog alles gebeuren en er worden nog 3 wedstrijden gespeeld . Gelukkig doet de nummer 2 SEH zijn plicht en wint eenvoudig tegen de concurrent van DESZ om de 3de plek.

Eindelijk dan toch de beloning van een geweldig seizoen voor de meiden vanE5!!!

Een top prestatie de 3de plek is binnen!!!

Angelina, Annelien, Britt B, Britt S, Carolien, Daniek, Lisanne, Roos en Sanne bedankt voor een topseizoen E5!!!!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams