DESZ E2 is kampioen!

Auteur: Akkie Nieuwboer.

Donderdag 26 mei | Rond 18.00 uur vertrokken we met auto’s vol toch wel gespannen jongens naar Steenwijk voor wat kon zijn de beslissende wedstrijd. De wedstrijd werd om 19.00 uur afgetrapt en de tegen partij ging meteen in de aanval.

Het eerste schot op doel kwam van Steenwijk maar ging naast. Even later moest onze keeper Lukas in actie komen en wist een goed geschoten bal buiten het doel te houden. Nu ging het gelukkig voor de meegereisde supporters op naar het goede doel en kwam er een mooie kans, die volgens de dichtbij staande ouders van beide partijen over de lijn was maar de scheidsrechter kon het niet goed zien dus geen doelpunt. Niet getreurd er was nog tijd genoeg en weer volop in de aanval op naar een nieuwe kans.

Al snel ziet Thomas die kans en maakt een erg mooi doelpunt vanaf bijna de middenlijn. 0-1 zo rond de 17e minuut. Steenwijk komt weer in de aanval en er komt een kans die net voorlangs gaat bij DESZ en ook daarna moeten William, Thomas en Victor nog goed hun best blijven doen in de verdediging, wat ze goed afging vandaag. In de 24 ste minuut maakt Jorn nog een mooi doelpunt over de keeper heen en met de stand van 0-2 is het rust.

In de rust was er waarschijnlijk goed gesproken in Steenwijk want de aanval werd weer meteen geopend. En al snel viel er vanuit een corner een doelpunt tegen 1-2. DESZ zou het toch niet weg gaan geven in de tweede helft. Het spel werd fanatieker en er werd meer getrokken en geduwd. Lukas had nog een erg mooie redding en daarna ging de bal weer mee op de andere speelhelft. Ruben had een kans maar deze ging over. Na mooi spel van Stephan ziet Thijmen een kans en maakt er 1-3 van.

De supporters kunnen weer wat rustiger ademen. Damian laat goed werk zien en krijgt de bal te pakken, neemt hem mee en even later is het 1-4 wederom door Thijmen. Ruben maakt nog weer een goede kans maar ook deze bal gaat voorlangs. Steenwijk liet zich nog eenmaal zien en maakte in de rebound een tweede goal 2-4. Nog ongeveer 5 minuten te gaan. Lukas probeert zo nu en dan de tijd iets te rekken maar er moest nog even gevoetbald worden. Thijmen maakte uit een draai nog een mooi laatste schot 2-5.

De scheidsrechter fluit af en dan is het toch werkelijk waar DESZ E2 is Kampioen. Jarno en alle jongens van DESZ E2 van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat. Alle wedstrijden gewonnen nog 1 inhalen maar het kampioenschap is binnen.