DESZ D2 in het blauw

Auteur: Simon Geertman.

Woensdag 4 mei | Iedereen is op tijd bij DESZ en de spelers en de trainers zijn dit keer gewoon meegekomen, maar de shirts liggen nog thuis! DESZ speelt vandaag in het blauw. De vorige wedstrijd tussen Ruinerwold D1 en DESZ D2 ging gelijk op, dus het belooft spannend te worden.

Het startsignaal klinkt en meteen zet Ruinerwold druk, gelukkig laat DESZ zich niet van de wijs brengen en hierdoor gaan de eerste minuten heel gelijk op. DESZ schiet een paar keer op goal maar er gaat niets in. Ruinerwold krijgt nu een vrije trap, deze gaat naast. Nu een steekpass van DESZ maar deze wordt tegengehouden door de verdediging van Ruinerwold. Ruinerwold valt opeens goed aan en daar is de 1ste goal, 1-0, helaas. DESZ trapt uit en gaat in de aanval, jammer genoeg weer geen doelpunt. De keeper van Ruinerwold geeft een goede bal langs de zijkant, een goed schot, maar gelukkig houdt de keeper van DESZ de bal. Na de uittrap wordt er meteen weer op goal geschoten door Ruinerwold, een goede redding van de keeper. Ruinerwold blijft maar aanvallen en weer een kans op een goal, gelukkig weer tegengehouden. DESZ gaat de aanval in en er wordt gescoord, 1-1! DESZ krijgt een corner na de aftrap van Ruinerwold, helaas gaat deze mis. Ruinerwold gaat weer in de aanval, er wordt hard verdedigd, een overtreding! Ruinerwold krijgt een penalty, 2-1. Er wordt nog even gespeeld maar dan is het rust.

De spelers komen het veld weer op en er wordt afgetrapt. Ruinerwold valt weer aan, DESZ pakt de bal af en gaat in de aanval, 2-2! Ruinerwold trapt af, DESZ gaat fel op de bal en er wordt een goede bal naar voren gegeven, een mooi schot op goal en het staat 2-3! Bijna meteen hierna herhaalt deze aanval zich, 2-4! Ruinerwold geeft niet op en zet druk, corner voor Ruinerwold. DESZ gaat in de aanval, een schot op goal, naast. De keeper van Ruinerwold schiet uit en Ruinerwold valt aan, 3-4. Na de aftrap verliest DESZ de bal, dit wordt gelukkig weer rechtgezet en ze gaan alsnog in de aanval. Ruinerwold pakt de bal en hun voetballen weer richting onze helft, een mooie redding van de keeper. De aanval is weer voor DESZ, de bal gaat over de achterlijn en ze krijgen een corner. De keeper pakt de bal klem, DESZ weet de bal af te pakken en ze krijgen weer een corner. Een goede voorzet en een paar mooie kansen, het spel slaat opeens om en Ruinerwold gaat de aanval in, 4-4. Meteen na de aftrap gaat het nog een keer mis, 5-4. DESZ trapt af en ze krijgen weer een aanval tegen, vrije trap voor Ruinerwold, een redding van de keeper, Ruinerwold krijgt een corner, de bal wordt voorgegeven en er wordt een overtreding gemaakt, penalty voor Ruinerwold, 6-4. DESZ geeft niet op, in plaats hiervan gaan ze nog feller spelen. Een mooie aanval van DESZ, Ruinerwold maakt een overtreding. DESZ krijgt een vrije trap op de lijn van het 16 meter gebied, een mooi schot en het is 6-5. DESZ probeert met alle kracht die ze hebben nog 1 doelpunt te maken. Helaas wordt er, zonder extra tijd, afgefloten.