DESZ C2G ondergaat: “Een VENO's kwartiertje“

Auteur: Arko Halfmouw. Foto's: 46

Maandag 24 augustus | Een mooie na zomerse zaterdag ochtend de jongens en meiden uut de sluus hadden een gespannen uitdrukking op hun gezicht, bij de warming up maakten ze echter wel een fitte indruk, toch klopte er iets niet één van de spelers liep er bij in zijn normale kleding. Wie het was het? het was Xander hij heeft deze vakantie een ongelukje gehad tijdens een ritje op de Quad waarmee hij uit de bocht is gevlogen heeft hij zijn arm gebroken nu hebben ze een stalen pen in zijn arm gezet, waardoor hij dus niet kan voetballen hij hoopt er snel weer bij te zijn. Toch mooi dat hij er wel bij is om zijn team te aan te moedigen.

De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld in Vollenhove, en de ploeg uit Zwartsluis nam aan het begin direct het initiatief. Er wordt lekker gevoetbald en gestreden voor elke bal, de eerste 20 minuten waren ze zeker de betere ploeg, toch is dat geen garantie voor een overwinning en zoals de voetbal wet luid "als jij vergeet te scoren de overwinning naar de tegenstander gaat "

En het is dus ook in de 20e minuut raak voor de thuisploeg 1-0 voor VENO. Het krachtverschil slaat om. De jongens uit VENO probeerden nu door te drukken nu zij sterker zijn maar steeds staat daar de sluitpost Tim die de bal uit het doel houdt eerst een schot die hij er uit tikte maar via de paal belande de bal weer in het veld bij de tegenstander voor de voeten waarvan hij weer richting het doel vertrok maar ook de rebound was voor Tim.

Het is rust.

Na rust is het eerst VENO dat spelde prikkies uitdeelt, maar dat houd na 3 minuten op het is weer de sluitpost van DESZ die een jonge man van VENO op zich afziet komen en hij bedenkt zich niet en komt hem tegemoet en weet de bal te keren, de bal komt bij Iris terecht en Iris stuurt Roy aan de rechterkant richting doel, Roy weet deze in de netten te rammen 1-1.

Dan is het weer VENO die er uit komt en vervolgens kijkt Tim de bal op de lat maar een in de 45 min is het wel raak waar het niet dat Tim hem in eerste instantie wel had, maar nu was de rebound wel voor de spits van VENO 2-1. DESZ val weer aan en voert de druk wat op toch is het weer VENO die uit een counter via de rechter kant er uitbreekt Max wil dit corrigeren maar een overtreding op Max wordt niet gezien door de scheidsrechter (die verder een goeie pot floot ) en het gevolg is dat er uit gescoord wordt.3-1

De jongens en meiden lijken getergd en besluiten het tempo wat op te voeren wat resulteert in een counter van Stefan hij gaat de 16 mtr binnen en omspeeld de keeper van VENO en tikt de bal richting het doel waar hij vervolgen door een verdediger wordt gekeerd richting de corner. Het sluzigers publiek wat zich steeds meer uitbreid moedigt het team aan. De corner die wordt genomen door Kevin, de bal komt goed voor en Roy neemt de bal op de pantoffel en strak over de grond in de verre hoek 3-2.

DESZ word steeds sterker nu is het Kevin die de bal van afstand in schiet over de keeper en de bal krult mooi in het net. 3-3 en met 15 minuten op de klok zit er nog meer in zo het lijkt. Maar er is nog maar net afgetrapt door de thuis ploeg en het staat alweer 4-3, de 5-3,6-3,7-3,8-3, volgen in rap tempo de stadion speaker kan het niet meer aan. Dit is dan ook de eindstand maar dit is wel geflatteerd de laatste 15 min kwamen de sluzigers net te kort. Na een pittige overtreding op Kevin fluit de arbiter af voor het einde van de wedstrijd.

Coach Albert sprak de ploeg na de wedstrijd toe en gaf daarbij de complimenten aan de hele ploeg voor de gespeelde wedstrijd waarin de jongens en meiden hebben laten wat ze kunnen. De meiden hebben laten zien dat ze niets voor de jongens onder doen. En Tim kreeg een 10 en griffel voor wat hij heeft laten zien.

Foto's: Arko Halfmouw