DESZ C1 doet zichtzelf te kort en wordt tweede op Schagentoernooi

Auteur: Aron Marsman. Foto's: 6

Dinsdag 24 mei | Op zaterdag 21 mei stond bij DESZ weer het Schagentoernooi voor de C teams op het programma. DESZ C1 begint het toernooi om negen uur met een wedstrijd tegen HHC C2 uit Hardenberg. DESZ speelt goed voetbal en speelt constant op de helft van de tegenstander en na drie minuten opent Matthijs de score. Tien minuten later scoort DESZ weer, opnieuw is het Matthijs die scoort.

Een uur later speelt DESZ de tweede wedstrijd tegen Nunspeet C2. DESZ is opnieuw veel sterker dan de tegenstander maar weet deze wedstrijd niet te scoren. De wedstrijd eindigt deze zoals die is begonnen en worden de punten gedeeld.

In de derde wedstrijd van het toernooi is ASC '62 C1 de tegenstander. DESZ sterker dan de tegenstander uit Dalfsen, en weet dit overwicht nu wel uit te buiten met een doelpunt. Door een goed spel komt DESZ na twaalf minuten op een 1-0 voorsprong door wederom Matthijs.

De finale was tegen Go Ahead Kampen C1. DESZ moest deze wedstrijd winnen om als winnaar van deze Schagen editie te kunnen te worden getroont. Na zes minuten scoort Mika met een mooi afstandschot. Maar…….in de twaalfde minuut krijgen de gasten uit Kampen een vrije trap. Eerst wordt deze nog fraai door Aron uit de hoek getikt, maar in de rebound is de tegenstander er als de kippen bij en weten deze mogelijkheid alsnog te verzilveren! De wedstrijd eindigd in 1-1.

Helaas worden we geen eerste maar toch heeft DESZ C1 een goed Schagentoernooi gespeeld.