​DESZ boekt ruime overwinning op ZFC

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 1 mei | ZUIDLAREN – Na de thuiszege op Klazienaveen van vorige week (2-1), heeft het vlaggenschip van DESZ deze week de volle drie punten behaald tegen directe concurrent ZFC. In de eerste helft legden de rood-witten de basis voor hun zege door tweemaal te scoren. Na de theepauze deden de Sluzigers hier nog een schepje bovenop door het net nog drie keer te laten bollen: 0-5.

Het was er de bezoekers veel aan gelegen om vroeg op voorsprong te komen en zo het verzet van de thuisploeg in de kiem te smoren. Opdracht was dan ook om de gastheren vanaf het eerste fluitsignaal onder druk te zetten. Deze strijdwijze resulteerde al gauw in een voorsprong. Een slappe terugspeelbal kwam voor de voeten van Demian Slurink, die zijn inzet gestuit zag worden door de doelman van ZFC. Danny Moorman (archieffoto) stond op de juiste plek om de rebound te verzilveren: 0-1.

Nog geen minuut later leek de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. Robbert Elken bracht echter redding vanaf de doellijn. Het spel golfde hierna op en neer. De rood-witten waren in deze fase het gevaarlijkst. Na iets meer dan twintig minuten wisten zij de score uit te breiden. Thijs Pereboom veroverde de bal en stuurde Moorman ineens weg. Hij schoof het leer bekwaam tegen de touwen: 0-2.

In het restant van de eerste helft kwam DESZ niet in de problemen. Gesterkt door de verdiende voorsprong, genoot de ploeg een veldoverwicht en ging zij op zoek naar een vergroting van de marge. Via Cor Koning kregen de rood-witten hiervoor een uitgelezen mogelijkheid. Oog in oog met de sluitpost van ZFC faalde hij echter. Ruststand: 0-2.

Terwijl een deel van de wederom massaal aanwezige Sluziger' support nog onderweg was van de kantine naar het veld voor het begin van het tweede bedrijf, vergrootte DESZ haar voorsprong. Slurink zette voor vanaf de linkerzijde van het veld en vond Moorman voor het doel, die zijn derde treffer van de middag liet optekenen: 0-3.

Het hiervoor genoemde verzet van de gastheren was na deze derde rood-witte treffer definitief gebroken. Zonder echt goed te voetballen kreeg DESZ in deze periode legio mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Zo raakte Dimitri Kamerling de paal, werd een voorzet van Moorman van de lijn gehaald en werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Een kwartier voor tijd volgde de lang verwachte vierde treffer alsnog. Een corner belandde na een scrimmage voor de voeten van Jasper Schoonewelle, die het speeltuig controleerde en met een bekeken schot over de doellijn deed bewegen: 0-4. Het huzarenstukje van de middag moest echter nog komen. Moorman werd vrij gespeeld op de achterlijn en verschalkte de doelman vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek, middels een fantastisch wippertje: 0-5. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij Noordscheschut. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Meulewieke.