​DESZ boekt broodnodige en verdiende overwinning

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 4 oktober | ZWARTSLUIS – Na twee verliespartijen op een rij is het eerste elftal van DESZ er weer in geslaagd om de volle drie punten te pakken. Degradant LTC bleek niet tegen de rood-witten opgewassen. In de eerste helft waren laatstgenoemden al driemaal trefzeker, terwijl de bezoekers één keer het net lieten bollen. Na de theepauze scoorden beide ploegen nog eenmaal: 4-2.

De Sluzigers konden zich welhaast geen betere start wensen. In de zesde minuut was het namelijk al raak. Na een mooie aanval kwam de bal terecht bij Stef Raben, die Ajay de Gier in stelling bracht middels een ingenieuze steekpass. Oog in oog met de doelman van de gasten faalde deze niet: 1-0.

Ondanks het feit dat LTC nog niet echt gevaarlijk was geweest, kwamen zij na een kwartier spelen op gelijke hoogte. Een foute terugspeelbal werd opgepikt door de linksbuiten en afgeschoven op David Modderman: 1-1. Nog geen minuut later kreeg Cor Koning een grote mogelijkheid. Hij stuitte echter van dichtbij op de sluitpost van de bezoekers.

De voorsprong kwam er ruim tien minuten later alsnog. Dimitri Kamerling verstuurde een lange bal in de loop van Raben, die aan de linkerzijde van het veld was ontsnapt. De spits zag Danny Moorman vervolgens vrij lopen voor het doel en bediende deze op maat. De aanvaller zette zijn hoofd tegen het speeltuig en stuurde deze in diagonale richting tegen de touwen: 2-1.

In deze fase bleef DESZ de betere partij. Via Erwin Geertman kregen zij nog een goede mogelijkheid. Het doelpunt volgde een minuut later. Vanuit een corner ging Moorman de één-twee aan met Kamerling, waarna eerstgenoemde het leer voor de goal slingerde. Koning stond op de juiste plek: 3-1. Niet veel later was Kamerling dichtbij een vroege beslissing. Hij roste de bal echter van dichtbij op de kruising. Ruststand: 3-1.

Tweede helft
Na de theepauze zette LTC meer druk naar voren en werden de veldverhoudingen nagenoeg gelijk getrokken. Toch bleven de gastheren het gevaarlijkst. Zo schoot Moorman de bal van dichtbij over, nadat Raben een verre ingooi van Thijs Pereboom verlengde. Kort hierna lieten de gasten zich eveneens gelden. Een schot van grote afstand ging net over.

In de zestigste minuut deden de bezoekers wat terug. Balverlies op het rood-witte middenveld werd genadeloos afgestraft. Er werd razendsnel omgeschakeld, waarna Modderman wederom voor Henrico Abma verscheen. Eerstgenoemde kwam als winnaar uit deze tweestrijd: 3-2. In de fase hierna leek DESZ het even kwijt te zijn. Gevaarlijk werd LTC echter niet.

Ruim tien minuten later krikten de Sluzigers de marge weer op tot twee. Moorman werd diep gestuurd over de rechterzijde van het veld en behield het overzicht. Raben kreeg het leer voor de voeten en bedacht zich niet. Met een bekeken schot vanaf de rand van het penaltygebied verschalkte hij de keeper van LTC: 4-2.

In de laatste fase werden beide ploegen nog gevaarlijk. Zo had Abma een passend antwoord op een kopbal van de bezoekers. De grootste kansen vielen te noteren aan de andere zijde van het veld. Zo mikte Raben net over, stuitte Kamerling op de doelman en kopte Moorman vervolgens naast. Vlak voor tijd was invaller Joël Danhof verantwoordelijk voor het laatste wapenfeit. Hij zag de sluitpost van de gasten redding brengen. Eindstand: 4-2.

Volgende week gaat DESZ op bezoek bij SC Rouveen. Aanvang: 14.30 uur, sportpark Rouveen.