Nieuws

DESZ beleeft een gezellige familiedag 2015

Bekijk alle foto's!
Auteur: Activiteitencommissie. Foto's: 186

Vrijdag 26 juni | Afgelopen zaterdag 20 juni hield DESZ haar jaarlijkse familiedag. Sinds enkele jaren is dit weer een vetrouwd evenement waar het voetbalseizoen mee wordt afgesloten. Dat DESZ wederom een succesvol seizoen heeft gehad was te zien in de enorme opgave van meer dan 220 deelnemers. De activiteitencommissie kon dus aan de bak, maar dat is ook wat de AC van DESZ graag mag doen.

Rond de klok van half 10 stroomde het sportpark al mooi vol met vele deelnemers die soms mooi gekleed waren als team. Ook het weer zat mee en het zonnetje zorgde ervoor dat er lekker buiten op het terras kon worden ontbeten. Suikerbrood, krentenbrood, heerlijk vers brood en verse sapjes vielen goed in de smaak en DESZ mag dan ook blij zijn met een kantine waar alles altijd goed voor elkaar is!

Met goed gevulde buikjes werden de laatste aanwijzingen van de AC gehoord en keurig volgens schema werd er om 10.30 gestart met de spelonderdelen. Men genoot van voetbalgerelateerde activiteiten als wedstrijdjes, goalschieten, back to the net, footgolf etc. Verder werden er vele estafettes afgelegd, waaronder die over de zeepbaan. Iets wat ieder jaar weer mooie plaatjes oplevert. Al deze onderdelen werden tegen een ander team gespeeld, waarbij de winnaars sleutels konden verdienen. Een nieuw systeem dat naar tevredenheid heeft gewerkt. Tussen de bedrijven door kon er genoten worden van een heerlijk broodje hamburger of braadworst. Ook was er haring voor de visliefhebber en ijs van 'Snoepers' voor de warmbloedigen.

Rond de klok van 14.00 begonnen de teams aan hun laatste ronde. Daarna werden de gewonnen sleutels ingeleverd om uit te maken tegen wie er gestreden moest worden op de welbekende stormbaan. Overdag had ieder team al een keer kunnen oefenen, dus men wist wat er van hen werd verwacht. De stijd werd geopend door de familie Zwiep, die samen met familie Veldhuizen uitmaakten wie de hekkensluiter van de dag zou worden. Laatstgenoemde ging er met deze eer vandoor. Zo kwamen alle teams voorbij tot aan de nummers 1 en 2. Deze strijd vond plaats tussen de familie Moorman/Hoen en tussen de jeugdigen van de C- en B- junioren. Het bleek een oneerlijke strijd, want na 2 minuten en 18 seconden viel de beslissing. Het teaam van de C's en B's mocht met als leider Gilbert Pastink zich kronen tot de winnaar van de dag.

Na deze gezellig middag, hoewel er fel werd gesteden om de sleutels, was het tijd voor de penaltybokaal. Henrico Abma en Louk Tijink waren de te kloppen keepers. Er waren vele fraaie reddingen en strafschoppen te zien, maar het 11-meter schot van Max Feenstra zullen we niet snel vergeten. Een echte 'Panenka' waarbij Henrico volledig op het verkeerde been werd gezet. Helaas voor Max, leverde het hem uiteindelijk geen prijs op. In 3 categorieën waren er uiteindelijk 3 winnaars en dit waren de volgende schutters:

Senioren/Junioren
  1. Danny Moorman
  2. Henk Nieborg
  3. Roel Timmerman

C/D

  1. Lars Visser
  2. Raoul Krabbe
  3. Iris Dekker
  1. Fabian Akkerman
  2. Gijs de Graaf
  3. Kobe Marsman
De dag werd afgesloten met muzikale medewerking van de lokale 'Slem FM', waarvoor Kidde de draaiknoppen in handen nam. Op de klanken van zijn platen namen alle uitgebluste deelnemers nog een versnapering of 2 en werd er nagenoten van een zeer geslaagde dag.

Namens de AC alle vrijwilligers en deelnemers bedankt voor een mooi slot van een succesvol seizoen. Op naar 2015/2016!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams