DESZ B2: de terechte kampioen!

Auteur: Gerrit van Leusen.

Dinsdag 24 mei | Steenwijkerwold B2 was zaterdag 21 mei de laatste hobbel voor DESZ B2 om het kampioenschap om te zetten in geen woorden maar daden. De final countdown, het aftellen, was de hele week in aanloop naar deze wedstrijd al begonnen. De groep geloofde erin en wilde met eigen spelers de klus klaren. Dat is te prijzen. Samen, met elkaar ervoor gaan en het kampioenschap binnen halen. Men geloofde erin en straalde het uit. Het bengaals vuur lag al klaar. Een gelijkspel was voldoende en DESZ had alles in eigen hand. Steenwijkerwold staat bekend als een lastige ploeg om van te winnen, met snelle aanvallers.

Ondersteund door een schare meegereisde supporters begon DESZ matig aan de wedstrijd. Er heerste wat onrust. Wellicht was een ieder toch was zenuwachtig aan de wedstrijd begonnen en dat was te merken. Onrustig spel gaf Steenwijkerwold de mogelijkheid om te voetballen en bij vlagen gevaarlijk op te stomen richting het doel van Sem. Maar ook onze boys creƫerden kansen die echter niet adequaat werden afgemaakt. Ook nu miste de finishing touch weer, zoals we vaker hebben gezien dit seizoen. Beide teams bleven het proberen en uiteindelijk kreeg Egbert de kans om de 0-1 op zijn naam te zetten, maar de bal belande op de paal. Een flinke opsteker voor de ploeg omdat de kansen er kwamen en toch een keer gescoord moest worden. Ook Steenwijkerwold verzuimde om kansen af te maken en zo bleef het tot de rust 0-0.

In de rust sprak Gerjan zijn ongenoegen uit over het getoonde spel en zette enkele spelers om. Met name de positie van Jurgen die voorin kwam te spelen is al vaker uitgevoerd en met succes. Met de snelheid en schietvermogen van speedy Gonzalez moest de verdediging van Steenwijkerwold te kloppen zijn. De bal moest een keer goed vallen. Er moest een moment komen om te scoren. En dat moment kwam al snel in de tweede helft. Zoals voorspeld had de achterhoede van de thuisploeg moeite om met de snelheid van Jurgen om te gaan. Lange ballen kwamen aan en DESZ kreeg meer kansen. Vanuit een corner kwam de bal buiten de zestien in de voeten van de vrijstaandeJurgen, die meteen de bal fraai in de bovenhoek schoot. Onhoudbaar voor de keeper en DESZ had zichzelf in een riante positie gemanoeuvreerd met een schitterend doelpunt.

Steenwijkerwold wist van geen opgeven en ging massaal in de aanval, met technisch sterke en snelle spelers. DESZ moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen af te slaan. Dit lukte merendeels, maar ook nu was een moment van miscommunicatie weer genoeg om de stand gelijk te trekken. Het bleef de rest van de tweede helft erg spannend,waarbij DESZ niet echt meer in problemen kwam, mede door een paar omzettingen in het veld waarbij de focus op de verdediging kwam te liggen.

Uiteindelijk kwam het verlossende eindsignaal en kon de groep zich terecht kampioen noemen. Dik verdiend als we de weg naar het kampioenschap de revue laten passeren. Wedstrijden waar alles inzat. Emotie, strijd, inzet, kameraadschap, respect voor elkaar en de wil om te willen. Een groep die enorm gegroeid is en die naast de drive om te winnen vooral fun in het spel hebben beleefd.

DESZ B2 van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Jullie hebben het dubbel en dwars verdient!

Ouders en belangstellenden bedankt voor de support het afgelopen seizoen.