DESZ B1 startte de voorbereiding in Staphorst

Auteur: Tom O’Dowd & Sander van Eijke. Foto's: 4

Woensdag 22 juni | Op maandag 6 juni speelde DESZ B1 haar eerste drie wedstrijden, van elk dertig minuten, in het kader van het 2Control voorbereidingstoernooi in Staphorst.

Foto's: 2 Control Staphorst

De eerste wedstrijd die DESZ B1 speelde was tegen IJVV B1 uit IJsselmuiden. Het ging best gelijk op in deze wedstrijd en DESZ en IJVV krijgen allebei een paar kansen, maar deze leiden niet tot scoren. Maar in de laatste minuut scoorden de IJsselmuidenaren toch waardoor DESZ met een verlies het toernooi begint.

De tweede wedstrijd is tegen JVC Dedemsvaart B1. Zwartsluis begint goed aan deze wedstrijd en al in de tweede minuut is het raak en zette Farbod DESZ op voorsprong. Voor de rest was het een rustige wedstrijd en Sluzigers hadden daarmee de eerste punten in de tas.

De laatste wedstrijd van de avond was tegen Rouveen B1. Het is een spannende wedstrijd met kansen voor beide partijen. Maar in de laatste tien minuten sloeg de vermoeidheid toe bij DESZ en moest er verdedigend alle zeilen worden bijgezet om een gelijkspel uit het vuur te slepen, hetgeen uiteindelijk ook lukte……

-1

DESZ eindigde op een gedeelde tweede plaats, maar de gasten uit Dedemsvaart hadden iets vaker het net van de tegenstander gevonden en helaas telde niet het onderlinge resultaat…..dus werd het woensdag strijden om de vijfde plek.

Woensdag trad DESZ, in haar eesrte wedstrijd van de avond, aan tegen Nieuwleusen B1. Deze wedstrijd werd pas op het laatst beslist door een treffer van Arjan in de 27ste minuut en in de 29ste knikte Tim de 2-0 binnen en was de wedstrijd beslist.

De tweede wedstrijd van de avond was tegen Rouveen B1, waar ook op de eerste avond tegen werd gespeeld. Die wedstrijd eindigde in 0-0. Ook in de tweede wedstrijd tegen Rouveeners bleef de brilstand tot het eind van de wedstrijd staan.

Uiteindelijk werd het voorbereidingstoernooi in Staphorst afgesloten met vijfde plaats.