DESZ 2 weet niet te scoren op knollentuin van SVN

Auteur: Nick van der Haar.

Woensdag 4 mei | DESZ 2 wist wat het te doen stond om de competitie nog een beetje glans te geven…. WINNEN en wie weet zit dan de 3e periode er nog wel in. Door een gestaakte wedstrijd en een 1-0 achterstand van 2 weken geleden moest het dus allemaal in een uur gebeuren. Helaas lukte het DESZ niet om door de verdediging van SVN te komen. Eindstand 1-0, weg periode kansen!

Dinsdagavond 3-5-2016 rond 20 voor 7 kwamen de mannen van DESZ aan op het sportcomplex van SVN 69. Wat meteen al opviel was het dramatische hoofdveld waar deze avond op gevoetbald moest worden. Tijdens de warming up werd de ploeg van trainen Marc Jan Muis wel duidelijk dat het echt een HEEL SLECHT bespeelbaar veld was maar ja we hebben het er mee te doen en moeten de achterstand proberen om te buigen.

Om 19:30uur vond de scheidsrechter het tijd om te beginnen, vanwege de gestaakte wedstrijd eerder werd de wedstrijd begonnen met een scheidsrechters bal. Vanaf minuut 1 liet DESZ zien waarvoor het naar Nijeveen was gekomen, namelijk winnen. De eerste 20 minuten was DESZ dan ook de betere van de twee en wist het twee mogelijkheden te creëren, helaas werd hier niet uit gescoord. In de 22e minuut kreeg op ongeveer 20meter een vrije trap deze werd door Jan Visscher genomen en belande in de korte hoek, de keeper van SVN had de nodige moeite met de bal en wist hem uit het doel te boksen in de voeten van de inkomende aanvaller Christiaan Zwiep helaas lukt het hem niet om het leer tussen de palen te krijgen. De laatste minuut voor rust veranderde het spelbeeld en was het SVN dat begon aan te dringen. De linksbuiten van SVN had het op de heupen en kon het de verdediging van DESZ aardig last maken. Door 2 goede individuele acties wist hij 2 goede kansen te creëren de eerste was een prooi voor keeper Louk en de tweede wist hij met een lob bijna over het vangnet niet te verzilveren.

Rust! In de rust werden er 2 wissels toegepast, Hans en Reiny verlieten het veld voor Kevin en Martijn.

De 2e helft kunnen wij eigenlijk best kort over zijn, alle goede bedoelingen die DESZ had om een doelpunt te maken kwamen er niet uit. Het was SVN die het wel goed vond en regelmatig met 8 man stond te verdedigen. DESZ probeerde er af en toe doorheen te voetballen maar het dramatische veld maakte het er niet makkelijker op. Ook werd er door te weinig beweging te snel de lange bal gezocht en deze werd vaak gewonnen door de verdedigers van SVN. Er werden door beide ploegen nog wel wat kleine mogelijkheden gecreëerd maar echt goede kansen bleven uit. Het waren de keepers die vaak de baas waren als het enigszins gevaarlijk leek te gaan worden voor het doel. De stand bleef hierdoor ook ongewijzigd 1-0 en dat betekend dus ook dat de kans op de 3e periode gezien is.

Zaterdag wacht ons nog wel een leuke toetje en dat is de derby tegen Genemuiden. Ondanks dat de nacht van Zwartsluis die vrijdag plaatsvind mag ik toch aannemen dat iedereen er op gebrand is om ons kwakkelende seizoen goed af te sluiten en zeker alles te geven in deze derby van Zwartewaterland. We hebben nog wat goed te maken naar de late 2-3 die ze maakten in Zwartsluis!!

Voor de supporters die zich vrijdag nog een beetje in kunnen houden er wordt om 12:30uur afgetrapt in Genemuiden, wij zien jullie graag!