​Champagne voor de Kampioenen van DESZ E2

Auteur: Henk Kuik. Foto's: 68

Maandag 6 juni | Zaterdagmorgen werkte DESZ E2 zijn laatste competitiewedstrijd af. Thuis tegen Olde Veste'54 E6 werd met 6-2 gewonnen. Deze laatste wedstrijd was anders dan anders. De voor de mannen vertrouwde coach Jarno Nieborg was er niet bij tijdens de laatste wedstrijd en er werd in de Kampioensshirts gespeeld.

Langs de lijn stond nu Johan Zoutman de nodige aan wijzigingen te geven, die eigenlijk overbodig waren, want binnen drie minuten werd het eerste doelpunt al gescoord en 10 minuten later lag nummer twee en drie al in het netje van de tegenstander, hoewel Olde Veste in die tijdspanne ook een doelpunt maakte. Na 15 minuten werd de score uitgebreid naar 3-1 en tegen het einde van de eerste helft werd de 4-1 ruststand bereikt.

DESZ liet het in het begin van de tweede helft een beetje liggen wat er in resulteerde dat Olde Veste de score verkleinde naar 4-2. Maar dachten de mannen"Eind goed, al goed"wat zich uitdrukte in nog twee doelpunten in de 19e en 20e minuut.

Aangezien het Kampioenschap in een uitwedstrijd was behaald, was er nog geen tijd geweest voor champagne en de traditionele patat bij DESZ. Na de speech en uitreiking van een beker voor elke speler door Henk van der Haar, was er voor Victor Hoen, Stephan Zoutman, Damian Jansen,Lucas Frederiks, William Akkerman, Ruben Frank, Tijmen de Vries, Thomans Stoter, Jorn Nieuwboer, interim-coach Johan Zoutman en elftalbegeleider Patrick Jansen de traditionele patat en was er voor de fotograaf van DESZ en Zwartsluis Actueel een mooie DESZ- mok.

DESZ E2 kan terugzien op een prachtig seizoen door tweede te worden in de najaarscompetitie en het behalen van het Kampioenschap in de voorjaarscompetitie.

Persoonlijke noot Henk Kuik: Het was voor mij elke keer weer een plezier om foto's te mogen maken voor de DESZ site en Zwartsluis Actueel bij de thuiswedstrijden van E2 en de Kampioenswedstrijd in Steenwijk . Ook wil ik de ouders van de pupillen en niet in de laatste plaats Jarno Nieborg bedanken voor het plezierige contact voor, tijdens en na de wedstrijden en uiteraard bedankt voor de mok met chocolaatjes.