​Bekerstunt DESZ blijft uit

Auteur: Remco Lachenal.

Zondag 23 oktober | MEPPEL – De hoofdmacht van DESZ is er niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Tegen zondag eersteklasser Alcides leek een stunt in de maak. De rood-witten scoorden voor rust namelijk tweemaal, zonder zelf een doelpunt te incasseren. Na de theepauze stelde de thuisploeg echter orde op zaken: 3-2.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal legden zij een gezonde portie strijd en beleving aan de dag. Na een krap kwartier resulteerde dit in een eerste mogelijkheid voor DESZ. Dimitri Kamerling zag zijn afscheidsknal echter gered worden door de doelman van de thuisploeg. Kort hierna was Cor Koning eveneens gevaarlijk. Hij stuitte op een tegenstander.

Aan de andere zijde van het veld stelde Alcides hier één mogelijkheid tegenover. Na een corner werd de bal wild over het rood-witte doel geschoten. Met negenentwintig minuten op het scorebord braken de Sluzigers vervolgens de ban. Een corner van Karlo Naberman werd door Tom Kisjes tegen de touwen gewerkt: 0-1.

Niet veel later waren de rood-witten dichtbij een uitbreiding van de score. Een knal van Kamerling kon ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. In deze fase was Roy Visscher gevaarlijk voor Alcides. Hij schoof het leer voorlangs. In de tegenstoot profiteerde DESZ vervolgens optimaal van de geboden ruimte. Na een aanval over meerdere schijven bepaalde Cor Koning de ruststand: 0-2.

In de eerste fase na de theepauze slaagden de gastheren er in om de veldverhoudingen van voor rust om te keren. Gevaarlijk wisten zij echter niet te worden. Aan de andere kant van het veld loerden de rood-witten vooral op de counter. Dit leidde eveneens niet tot uitgespeelde mogelijkheden. Zo kabbelde het duel voort zonder dat de ploegen elkaar pijn wisten te doen.

Tot de 75e minuut. Visscher verschalkte zijn directe tegenstander aan de rechterzijde van het veld en verstuurde een voorzet in de richting van Ryan Luyckx, die het leer langs Renee Agterhuis wist te koppen: 1-2. Alcides ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker terwijl de krachten bij DESZ langzaam maar zeker wegebden. Zo'n tien minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte.

Een lange bal van achteruit kwam voor de voeten van invaller Joren Kamerling en hij lobde het speeltuig over Agterhuis heen: 2-2. Met de gelijke stand op het bord leken de ploegen zich op te kunnen gaan maken voor een strafschoppenserie. In blessuretijd bepaalde Visscher echter anders. Met een droge knal in de korte hoek schoot hij de rood-witte bekerdroom aan diggelen: 3-2. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week speelt DESZ de uitwedstrijd tegen Hollandscheveld. Bij winst verzekeren de rood-witten zich waarschijnlijk van de eerste periodetitel. Aanvang: 14.30 uur, sportpark De Oosthoek.